17.3 C
Athens

GP Λας Βέγκας: Πάρτι της Ferrari με την pole στον Λεκλέρ, στη 2η θέση εξαιτίας της ποινής του Σάινθ ο Φερστάπεν

Η Ferrari επιβεβαίωσε τον ρυθμό της και έκανε το 1-2 με την pole position να πάει στον Σαρλ Λεκλέρ. Η ποινή 10 θέσεων θα στερήσει από τον Σάινθ να ξεκινήσει από τη 2η θέση όπου θα βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν που σήμερα έμεινε πίσω τους στην 3η θέση. Ο Μονεγάσκος έγινε ο τρίτος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που κερδίζει την pole στο Λας Βέγκας μετά τους Κάρλος Ρόιτεμαν το 1981 και Αλέν Προστ το 1982.


Εκπλήξεις έκρυβαν οι κατατακτήριες δοκιμές στο Λας Βέγκας. Θύματα έπεσαν οι δύο ΜακΚλάρεν, που δεν υπολόγισαν καλά στο q1 και έτσι τόσο ο Νόρις όσο και ο Πιάστρι έμειναν εκτός από τη συνέχεια της διαδικασίας.

Στο q2 ήταν η ώρα του Λιούις Χάμιλτον να πέσει θύμα έκπληξης, καθώς έμεινε στην 11η θέση και δεν προκρίθηκε στο τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας.

Λεκλέρ και Σάινθ επιβεβαίωσαν την ταχύτητα της Ferrari στο q3 και βρέθηκαν στο 1-2, ωστόσο ο Ισπανός δεν θα ξεκινήσει από τη 2η θέση καθώς έχει ποινή δέκα θέσεων.

Ο Φερστάπεν ήταν πίσω τους, ενώ εξαιρετική ήταν η παρουσία των δύο Γουίλιαμς, με τον Άλμπον να ξεκινάει από την 5η θέση και τον Σάρτζεντ να βρίσκεται ακριβώς πίσω του.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς