16.4 C
Athens

Επεισόδια στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα σε Πειραιά-Θεσσαλονίκη (pics, video)

Ένταση και μολότοφ μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά • Κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα και επιτέθηκαν εναντίον των ΜΑΤ μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη • Επεισόδια και στην Πάτρα

Ένταση επικράτησε το βράδυ στον Πειραιά, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου πριν από λίγη ώρα είχε καταλήξει η πορεία μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Λίγο μετά τις 19:30 η πορεία έφτασε στο λιμάνι και κατευθύνθηκε προς το Δημοτικό Θέατρο όπου είχαν παραταχθεί κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου οι διαδηλωτές να μην πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στις 20:30 η πορεία έφτασε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου και σταμάτησε λόγω του αστυνομικού φραγμού που απέκλεισε τους διαδηλωτές από το να πλησιάσουν στα γραφεία της ΧΑ.

Λίγο αργότερα, για περίπου πέντε λεπτά, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην πλατεία Κοραή, ολιγάριθμη ομάδα νεαρών επιτέθηκε κατά των διμοιριών των ΜΑΤ, με βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης. Ωστόσο, η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα, καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους νεαρούς αρχικά προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και εν συνέχεια στα γύρω στενά. Κατά την υποχώρησή τους έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε ένα υποκατάστημα τράπεζας και σε ένα πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια όμως ξέσπασαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Εγνατία, εκεί όπου κατέληξε η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Τότε, άρχισε η ρίψη αντικειμένων και βομβών μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταμένες κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε αντεπίθεση των αστυνομικών και άρχισε κυνηγητό στη γύρω περιοχή. Λίγο νωρίτερα επεισόδια είχαν ξεσπάσει και στο κέντρο της Πάτρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς