24 C
Athens

Προκρίθηκε στα τελικά του Euro η Δανία, έμεινε ζωντανή με «πεντάρα» η Ιταλία

Ο κακός χαμός στα προκριματικά του Euro 2024: Η Δανία τσέκαρε το εισιτήριο, η Πολωνία αποκλείστηκε και απέτυχε παταγωδώς, ενώ η Ιταλία έχει τελικό πρόκρισης με την Ουκρανία τη Δευτέρα

Στην τελική φάση του Euro 2024 προκρίθηκε από το βράδυ της Παρασκευής (17/11) η εθνική Δανίας, που επικράτησε με 2-1 της Σλοβενίας και κράτησε ζωντανό του όνειρο του Καζακστάν ακόμα και για απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας. Τα πάντα θα κριθούν στη μεταξύ τους μάχη την τελευταία αγωνιστική, με την Ελλάδα να έχει το βλέμμα της εκεί, καθώς αναμένει ακόμα τον πρώτο αντίπαλό της στα μπαράζ του Μαρτίου.

Παράλληλα, η Ιταλία έμεινε ζωντανή στη μάχη της δεύτερης θέσης στον όμιλό της, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-2 της Βόρειας Μακεδονίας κι όντας πλέον ισόβαθμη στους 13 βαθμούς με την Ουκρανία.

Η Τσεχία ήταν η κερδισμένη της ισοπαλίας (1-1) με την Πολωνία εκτός έδρας, καθώς βρίσκεται στο +1 από τους Πολωνούς και με ματς λιγότερο τους άφησε οριστικά εκτός Euro. Οι Τσέχοι θέλουν απλώς μια νίκη επί της Μολδαβίας στην τελευταία αγωνιστική, καθώς στο σενάριο ήττας τότε οι Μολδαβοί θα φέρουν τα πάνω – κάτω παίρνοντας αυτοί το εισιτήριο.

Άνετο 2-0 της αδιάφορης βαθμολογικά Αγγλίας επί της αδύναμης Μάλτας.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2024: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ (17/11)

3ος όμιλος

Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 5-2

Αγγλία – Μάλτα 2-0

ΡΕΠΟ: Ουκρανία

5ος όμιλος:

Μολδαβία – Αλβανία 1-1 (87′ Μπαμπόγκλο / 25′ πεν. Τσικαλέσι)

Πολωνία – Τσεχία 1-1

ΡΕΠΟ: Νησιά Φερόε

8ος όμιλος

Καζακστάν – Σαν Μαρίνο 3-1 (19′, 51′ Τσεσνόκοφ, 90+2′ πεν. Αϊμπέτοφ / 60′ Φραντσόζι)

Φιλανδία – Βόρεια Ιρλανδία 4-0 (42′ πεν. Πογιανπάλο, 48′ Χόκανς, 73′ Πούκι, 88′ Λουντ)

Δανία – Σλοβενία 2-1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς