18.7 C
Athens

Στην Κροατία αντί για το Ισραήλ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Ανδρών

Η κροατική ομοσπονδία υδατοσφαίρισης επισημοποίησε την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης για τους άνδρες, το οποίο επρόκειτο να γίνει στη Νετάνια, αλλά ακυρώθηκε λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ.

Το τουρνουά θα γίνει στις ημερομηνίες που προβλέπονταν αρχικά (4-16 Ιανουαρίου 2024) και θα φιλοξενηθεί σε δύο πόλεις, το Ζάγκρεμπ και το Ντουμπρόβνικ. Κάθε πόλη θα φιλοξενήσει από δύο ομίλους (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιους) καθώς και αγώνες πλέι-οφ, ενώ στη συνέχεια η τελική φάση για τις θέσεις 1-8 θα γίνει στην κροατική πρωτεύουσα και οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16 στις δαλματικές ακτές.

Υπενθυμίζεται ότι η Κροατία, συγκεκριμένα το Σπλιτ, είχε διοργανώσει το 2022 και το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου -καθώς ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τη European Aquatics-, η φετινή διοργάνωση των γυναικών θα διεξαχθεί στο Αϊντχόφεν.

Από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ιανουαρίου θα δοθούν δύο εισιτήρια (ένα στους άνδρες και ένα στις γυναίκες) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς και οι τελευταίες θέσεις της Ευρώπης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Ντόχα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς