17.8 C
Athens

Ο Ολυμπιακός βλέπει σοβαρά τον Πετρούσεφ (και έχει λόγους γι’ αυτό)

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Φιλίπ Πετρούσεφ που ετοιμάζει βαλίτσες για την επιστροφή του στην Ευρώπη - Η αθλητικότητα και οι άλλοι λόγοι πίσω από το ενδιαφέρον των Ερυθρόλευκων για τον διεθνή Σέρβο ψηλό (2,11μ.)

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει μια σεζόν πολύ απαιτητική με τη μία απουσία να διαδέχεται την άλλη. Ο Κώστας Παπανικολάου υπογράμμισε μετά τη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα πως μπορεί να ακούγεται γραφικό αλλά πραγματικά οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει μια προπόνηση όλοι μαζί.

Παρόλα αυτά, το ρεκόρ στη EuroLeague είναι θετικό (5-4) μετά από τις πρώτες εννέα αγωνιστικές και υπάρχει αναμονή για την επιστροφή των τραυματιών. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνιζε πως είναι σημαντικό να δουλέψουν όλοι μαζί ώστε να δείξει η ομάδα τις πραγματικές δυνατότητές της.

Με τους διαδοχικούς τραυματισμούς κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί και το ζήτημα είναι πια ποσοτικό, με τον Ολυμπιακό να θέλει να ενισχυθεί με έναν ή/και δύο παίκτες προκειμένου να πάρουν ανάσες εκείνοι που έχουν τραβήξει το κουπί.

«Μπορεί να κάνουμε και δύο προσθήκες, αν οι παίκτες ταιριάζουν και έχουν στοιχεία που δεν έχουν οι άλλοι παίκτες. Είναι πιθανό να πάμε σε ρόστερ 10 ξένων παικτών. Μιλάμε με εκπροσώπους των παικτών. Θέλουμε να ξεκουράσουμε τους παίκτες μας, όχι για να τους αμφισβητήσουμε», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς του Ολυμπιακού, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη απόκτησης αθλητή στην περιφέρεια μετά τον τραυματισμό του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Σταθερά όμως οι Ερυθρόλευκοι κοιτούν παίκτη στο «4» και στο «5». Ο Φιλίπ Πετρούσεφ είναι μια περίπτωση που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη αφού συνδυάζει μια σειρά στοιχείων, τα οποία θεωρητικά μπορούν να αναβαθμίσουν τον Ολυμπιακό στη front line. Εξάλλου, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν σκοπεύουν να πάρουν παίκτη απλά για να πάρουν.

 

Ο διεθνής Σέρβος (ασημένιο μετάλλιο στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ) διακρίνεται για την αθλητικότητά του, την ταχύτητα που έχει και το σουτ του ενώ ήδη έχει εμπειρία στη EuroLeague. Είναι ο παίκτης που «φωτογραφίζεται» μέσα από τα στοιχεία δηλαδή που εξετάζει ο Ολυμπιακός για τη συγκεκριμένη θέση. κι αν θέλουμε να το πάμε και πιο μακριά, θα μπορούσε να είναι κάτι σαν… απάντηση στον Μήτογλου όταν θα έρθει η ώρα των τελικών με τον Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος βρέθηκε το καλοκαίρι στους Σίξερς, στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τους Λος Άντζελες Κλίπερς στο πλαίσιο του deal που αφορούσε στον Τζέιμς Χάρντεν και εν τέλει κατέληξε με trade στο Σακραμέντο για τους Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ. Εκεί δεν βρήκε τον χώρο που θα ήθελε, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θυγατρική (G-League).

Τα τελευταία δεδομένα τον θέλουν σύντομα να μένει ελεύθερος και να έχει ήδη κι εκείνος στο μυαλό του την επιστροφή στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό να περιμένει τις τελικές εξελίξεις.

Με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα την περασμένη σεζόν (2022/23) ο 23χρονος (2,11μ.) Σέρβος πάουερ φόργουορντ/σέντερ μέτρησε 10,7 πόντους ανά 22:39 στη EuroLeague με 35% στο τρίποντο και 5,2 ριμπάουντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς