28.5 C
Athens

Τα «μωρά του Δώνη» θα καβαλήσουν καλάμι, μόνο εάν πάρουν το πρωτάθλημα!

O Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για το πως διαχειρίζονται οι «μπέμπηδες» του Παναθηναϊκού την φρενήρη πορεία τους στο πρωτάθλημα, αλλά και τον ρόλο του Γιώργου Δώνη

Κάποιοι διερωτώνται (φωναχτά) εάν υπάρχει κίνδυνος να καβαλήσουν καλάμι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και να προσγειωθούν απότομα τις προσεχείς αγωνιστικές. Όταν θ’ αρχίσει ο αγωνιστικός ανήφορος με τα διαδοχικά ντέρμπι.

Κάποιοι άλλοι θα έλεγα ότι το… προσδοκούν (να συμβεί), αφού η τρελή πορεία του «τριφυλλιού» στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος τους έχει βγάλει έξω από τα νερά τους.

Υπάρχουν και αυτοί που το θεωρούν απλά λογική… συνέχεια, λόγω του χαμηλού μέσου όρου ηλικίας.

Θα ήταν αφοριστικό και επιπόλαιο να γράφαμε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί, αφού μιλάμε για νεαρούς ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν από την απόλυτη αμφισβήτηση, στο άλλο άκρο. Στην αποθέωση.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα, που πιστέψτε με, δεν θα τους αφήσουν.

Πρώτα και κύρια οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν βιώσει στο πετσί τους τις τραγελαφικές κινήσεις της διοίκησης (ακόμη και ως μέλη της ομάδας Νέων), οπότε δεν ζουν σε κάποιο συννεφάκι. Ξέρουν ότι «απειλούνται» καθημερινά να βρεθούν να κάνουν… ρεφενέ για να βάλουν βενζίνη στο πούλμαν της ομάδας.

Για να ξεφύγει και να καθαρίσει το μυαλό σου από αυτά, θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια σεζόν κανονικότητας. Οπότε έχουμε δρόμο…

Συγχρόνως θεωρώ ότι σε αυτό το διαβολάκι (της έπαρσης και της αλαζονείας), αποκλείεται να μπει ο Γιώργος Δώνης. Οπότε είναι εξίσου απίθανο να το επιτρέψει να συμβεί. Ο Έλληνας τεχνικός έχει την εμπειρία, αλλά και την αυτογνωσία για το υλικό που έχει στα χέρια του. Ξέρει που μπορεί να φτάσει, τι μπορεί να πετύχει και γι’ αυτό το λόγο φροντίζει να ακολουθεί πιστά το δόγμα «καρότο και μαστίγιο».

Σε αυτή την ισορροπία μυαλού – σώματος «βοηθάει» και το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού όσο και εάν φαντάζει παράδοξο. Διότι οι «πράσινοι» σε τρεις αγωνιστικές θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν όλους (τους άλλους) μεγάλους, σε συνδυασμό με επικίνδυνες εξόδους. Οπότε και να θέλουν δεν μπορούν να εφησυχάσουν στις δάφνες των πρώτων αγωνιστικών, ακόμη και εάν τους προκύψει το 5Χ3 με νίκες κόντρα σε Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Mε αυτά τα δεδομένα μου φαίνεται απίθανο να χάσουν το μυαλό τους, τουλάχιστον μέχρι να … στεφθούν Πρωταθλητές χειμώνα και βλέπουμε!

ΥΓ. Οι ημέρες περνούν και το τελειωμένο deal Αλαφούζου – Παϊρότζ παραμένει στις σελίδες των εφημερίδων και των sites! Για να δούμε…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς