23.2 C
Athens

Ελεύθερος για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή ο 35χρονος οπαδός της ΑΕΚ, κρατείται για τα επεισόδια στον Βόλο

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον περασμένο Αύγουστο, ο 35χρονος οπαδός της ομάδας, που πάντως συνεχίζει να κρατείται, καθώς του έχει επιβληθεί φυλάκιση 12 μηνών για άλλα επεισόδια στον Βόλο, το Μάιο του 2017, στον τελικό Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους εμπλεκόμενους στις συμπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, από την ανάλυση βίντεο καμερών ασφαλείας της περιοχής, απολογήθηκε για τα αδικήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της βιαιοπραγίας (αδίκημα του αθλητικού νόμου) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής παρουσίας στο ΑΤ της περιοχής του, όταν υπάρχει εντός έδρας αγώνας της ΑΕΚ.

Μέχρι στιγμής, κατηγορείται μόνο για συμμετοχή στα επεισόδια με τους Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το βράδυ της 7ης Αυγούστου.

Ο συλληφθείς θεωρείται προς το παρόν μονάχα ύποπτος για τον θάνατο του Μιχάλη και δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Η ανακρίτρια θα παραλάβει τα αποτελέσματα του DNA και σε δεύτερο χρόνο θα κρίνει αν θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για τη δολοφονία του 29χρονου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο ίδιος δεν είχε κανένα λόγο να σκοτώσει τον άτυχο νέο και όπως υποστηρίζει, «κρατούσε ένα μαχαιράκι, το οποίο ωστόσο του είχε πέσει ώρα νωρίτερα σε διαφορετικό σημείο».

ΠΗΓΗefsyn.gr
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς