17.9 C
Athens

Στο προσκήνιο ο Μπάνκι για ΑΕΚ

Σε πρώτο πλάνο για την «Ένωση» έχει μπει ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός! Υπάρχει ακόμη ένας ξένος στα υπόψιν

Ο Λούκα Μπάνκι είναι ο ένας από τους δύο προπονητές που έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες μέρες η ΑΕΚ προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψη του αντικαταστάτη του Ντράγκαν Σάκοτα που ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Η λύση του Ηλία Ζούρου δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η προτεραιότητα είναι ο Ιταλός προπονητής που αποχώρησε από την Μπάμπεργκ. Από της πλευρά της η Κυπελλούχος Ελλάδας έχει κάνει κάποιες επαφές με τον Μπάνκι, αλλά τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο αφού υπάρχουν αρκετές ομάδες από την Ιταλία και άλλες χώρες, που καλοβλέπουν την περίπτωση του.

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες 5-10 μέρες, με την ΑΕΚ να έχει στα υπόψη και έναν ακόμη ξένο προπονητή που όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο, ενώ ως τρίτη λύση πλέον είναι ο Ηλίας Ζούρος.

Ο 53χρονος τεχνικός έχει πλούσιο βιογραφικό που ξεκινάει από την εποχή που ήταν βοηθός του Σιμόνε Πιανιτζάνι στον πάγκο της Σιένα, όταν η ιταλική ομάδα μεγαλουργούσε στα ευρωπαϊκά γήπεδα και συνεχίστηκε ως head coach το 2012 οδηγώντας την ομάδα του στον τίτλο το 2013. Το 2014 πήρε το πρωτάθλημα με την Αρμάνι Μιλάνο. Το 2017 ανέλαβε την Τορίνο και πριν λίγους μήνες αντικατέστησε τον Αντρέα  Τρινκέρι στην Μπάμπεργκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς