23.9 C
Athens

Μακσβίτις: Θέλαμε τον Γκριγκόνις, αλλά όταν έφυγε ο Μπραζντέικις ήταν ήδη αργά

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κάζις Μακσβίτις στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα της Ζαλγκίρις με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (15/11) για την 8η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Λιθουανός τεχνικός δεν είχε θέμα να αναφερθεί ευθέως στο ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Μάριους Γκριγκόνις, υπογραμμίζοντας ότι τα πράγματα με το μεταγραφικό στάτους του Λιθουανού γκαρντ ίσως ήταν διαφορετικά, αν η Ζαλγκίρις είχε αποδεσμεύσει νωρίτερα τον Ίγκνας Μπραζντέικις που συνεχίζει στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Όταν έφυγε ο Ίγκνας δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι. Αν είχαν γίνει νωρίτερα κάποια πράγματα και ο Μάριους δεν είχε ήδη σημαντικό ρόλο, ίσως όλα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.»

Μιλώντας για το παιχνίδι με τους Πράσινους, τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα. Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε με την Αναντολού Εφές η οποία και λόγω της παρουσίας του Αταμάν όλα αυτά τα χρόνια έχει παρόμοιο στυλ με αυτό του Παναθηναϊκού. Σουτάρουν πολλοί παίκτες, παίζουν ελεύθερο και δημιουργικό μπάσκετ, ενώ αρέσκονται και σε καταστάσεις pick ‘n roll».

Και συνέχισε: «Έχουν κάποιες απουσίες στις θέσεις ‘τρία’ και ‘τέσσερα’ αλλά υπάρχει ο Μήτογλου που καλύπτει τα κενέ και είναι από τους βασικούς παίκτες. Ο Γκριγκόνις βρίσκεται σε φόρμα, παίζει πολύ και έχει καταλάβει και τη θέση ‘τρία’. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί ακμα επικίνδυνοι παίκτες, ξεκινώντας από τους Σλούκα., Γκραντ και Βιλντόζα, ενώ έχει και καλούς ψηλούς κάτ ω από τα καλάθια. Είναι μια καλή ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς