19.3 C
Athens

«Φαινόμενο» ετών 42! (vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών που έχουν περάσει στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο Λουίς Ναζάριο Ντε Λίμα!

Μετράει 62 γκολ σε 98 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας και 291 τέρματα σε 438 ματς με τις φανέλες των Σάο Κριστοβάο, Κρουζέιρο, PSV Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Κορίνθιανς.

Ο λόγος για έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών που έχουν περάσει ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το «φαινόμενο», Ρονάλντο Λουίς Ναζάριο Ντε Λίμα, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα 42α γενέθλιά του!

Πέρα από τα γκολ και τους τίτλους που πανηγύρισε στην καριέρα του, είχε και αρκετές άτυχες στιγμές…

Όμως, οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές δε φαίνονται μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, αλλά και στη θέλησή τους να επιστρέψουν σε αυτόν μετά από σοβαρό τραυματισμό όπως είναι η ρήξη χιαστών. Κάτι τέτοιο το κατάφερε και με το παραπάνω το «φαινόμενο». Μετά από ενάμισι χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης, ο Ρονάλντο επέστρεψε σιδερένιος στο χορτάρι, οδήγησε από το χέρι τη «Σελεσάο» στην κατάκτηση του τελευταίου της Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι σήμερα (2002, Ιαπωνία- Ν. Κορέα) σκοράροντας 8 γκολ και κερδίζοντας το χρυσό παπούτσι.

Παρακολουθήστε βίντεο από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του «φαινόμενου»:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς