16.1 C
Athens

Ρέτσος: Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, θα ήταν ωραίο να είχαμε τον Φορτούνη στην εθνική

Ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη από την Τρίπολη επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα, με επιθετικό σόου του Κώστα Φορτούνη, που σκόραρε δύο φορές για να δώσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών δήλωσε μετά το ματς ότι το κεφάλαιο της εθνικής ομάδας έχει κλείσει οριστικά για τον ίδιο και δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο, με τον Παναγιώτη Ρέτσο να σχολιάζει με τη σειρά του ότι θα ήταν πολύ ωραίο να τον είχε ως συμπαίκτη και με τη γαλανόλευκη.

Φορτούνης: Το κεφάλαιο εθνική έχει κλείσει για εμένα, δεν θα είμαι διαθέσιμος ακόμη και αν αλλάξει κάτι

Για να προσθέσει ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στην έδρα του Αστέρα μετά από μια δύσκολη εβδομάδα με δύο ήττες και στο διάστημα της διακοπής άπαντες θα πρέπει να δουν και να διορθώσουν τα λάθη τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για τα δύο γκολ του Φορτούνη και το γεγονός ότι του έδωσε το περιβραχιόνιο: “Ήθελα να του το δώσω από την αρχή όταν μπήκε αλλά δεν ήμασταν σε κοντινή απόσταση. Όταν έβαλε το πρώτο γκολ πήγα και του έδωσα το περιβραχιόνιο. Είναι ο αρχηγός της ομάδας. Σίγουρα είναι ένας παίκτης με εξαιρετική ποιότητα, όπως και αυτός, και ο Ποντένσε, και ο Μασούρας, και ο Γιόβετιτς, και ο Ιμπόρα μας βοήθησαν σε όλες τις γραμμές. Όταν μπαίνουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, είναι έξτρα κίνητρο και για εμάς. Μας βοήθησαν πολύ”.

Για την επιστροφή στις νίκες: “Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα με δύο άσχημα αποτελέσματα. Αφήσαμε πίσω τα προηγούμενα ματς και είπαμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Είναι σημαντική νίκη. Έχουμε ένα στοπ μέχρι να τελειώσουν οι Εθνικές. Πρέπει να δούμε τους αγώνες και τα λάθη μας. Μας περιμένει μία πολύ δύσκολη σεζόν και είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Έχουμε εμπιστοσύνη και θέλουμε να το δείξουμε και στη συνέχεια”.

 Για την Εθνική: “Είναι τιμή μας να φορέσουμε το εθνόσημο. Γενικότερα κοιτάω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ο στόχος μου είναι να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Θεός ξέρει και θα μου δείξει το δρόμο”.

Για το γεγονός ότι είναι ο σταθερός στο κέντρο της άμυνας: “Εννοείται ότι με εμπιστεύεται η ομάδα και ο προπονητής. Από εκεί και πέρα, αυτός ήταν ο στόχος μου. Δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Πίστευα και θα πιστεύω για πάντα σε εμένα. Με τα παιχνίδια γίνομαι καλύτερος και έχω ωριμάσει περισσότερο. Θέλω να βοηθάω και να δίνω το κάτι παραπάνω για νίκες και πρόκριση στην Ευρώπη”.

Για την απόφαση του Φορτούνη να σταματήσει από την Εθνική: “Είναι σε εξαιρετική και αγωνιστική κατάσταση ο Φορτούνης. Είναι μία δική του απόφαση. Θα ήταν πολύ ωραίο να τον είχαμε και στην Εθνική, αλλά από εκεί και πέρα είναι δική του απόφαση. Τη σεβόμαστε όλοι, και ο προπονητής, και εμείς οι συμπαίκτες του. Του εύχομαι τα καλύτερα και είναι μία απόφαση που την σκέφτηκε πολύ προτού την πάρει”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς