27.7 C
Athens

ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Ο Λιβάι επέστρεψε στα γκολ μετά από 7 μήνες, η Ένωση πήρε σβηστή νίκη

Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο πέτυχαν τα πρώτα τους τέρματα στη φετινή Super League και καθάρισαν από το πρώτο μέρος για την... αγχωμένη ΑΕΚ, πριν ο Μάνταλος διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα

Με το μυαλό στο αποτέλεσμα αγωνίστηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 3-0 της Λαμίας και επέστρεψε στις νίκες.

Μετά την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με την Κηφισιά αλλά και την ήττα για τους ομίλους του Europa League από τη Μαρσέιγ, η Ένωση έψαχνε μία νίκη βάλσαμο για την ψυχολογία της πριν τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Αυτή ήρθε παρά τη χαμηλή απόδοση της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, η οποία θα μπορούσε να μπει σε μπελάδες αν η Λαμία εκμεταλλευόταν καλύτερα τους χώρους που βρήκε ή αν είναι πιο τυχερή σε κάποιες περιπτώσεις.

Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο έδωσαν στο πρώτο μέρος αέρα δύο τερμάτων, πετυχαίνοντας αμφότεροι τα πρώτα τους γκολ στη φετινή Super League.

Μάλιστα για τον Λιβάι Γκαρσία ήταν και το πρώτο γκολ της σεζόν αφού ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε να σκοράρει από τον Απρίλιο του 2023 στη νίκη με 4-0 επί του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε μόλις 3 τελικές στον στόχο (5 συνολικά) στο πρώτο μέρος, με τις δύο από αυτές να καταλήγουν στα δίχτυα.

Το σκορ άνοιξε στο 10′, όταν μετά από γέμισμα και κόντρες μέσα στην περιοχή της Λαμίας η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία και αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0. Ο επιθετικός των Κιτρινόμαυρων είχε την ευκαιρία να σκοράρει και λίγο αργότερα ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Στο 36′ ήρθε και το δεύτερο γκολ της Ένωσης όταν μετά από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα της Λαμίας η μπάλα έφτασε στον Αραούχο, αυτός έκανε χώρο για τον εαυτό του και σούταρε για το 2-0 ξεσπώντας σε έντονους πανηγυρισμούς.

Λίγο αργότερα ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Καρλίτος από μακριά να περνάει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ΑΕΚ δεν άλλαξε -τουλάχιστον προς το καλύτερο-, με την Ένωση μάλιστα να είναι λιγότερο απειλητική. Από την άλλη η Λαμία βρήκε τις στιγμές όπως με τον Τόσιτς στο 89′, πριν ο Μάνταλος διαμορφώσει στις καθυστερήσεις με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (ΑΛΜΕΪΔΑ): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (77′ Πήλιος), Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (62′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (69′ Πισάρο), Ελίασον, Αραούχο (69′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69′ Πόνσε)

Λαμία (ΒΟΚΟΛΟΣ): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46′ Τόσιτς), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Σαντάνα, Σλίβκα (83′ Τσιλιανίδης), Αμαράλ, Μαρτίνεθ (73′ Λόνγκο), Τσιλούλης (46′ Τζανδάρης), Καρλίτος (73′ Μάλτσι)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς