27.7 C
Athens

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Δυσκολεύτηκε αλλά λύγισε με ανατροπή τους φοβισμένους Αγρινιώτες

Ο Δικέφαλος έμεινε για δεύτερο σερί ματς μετά από αυτό με την Αμπερντίν πίσω στο σκορ, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα από τη στιγμή που έφερε τούμπα το ματς και χωρίς να εντυπωσιάσει έβαλε τρεις βαθμούς στο σακούλι του

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν κόντρα στον Παναιτωλικό, επικράτησε με 2-1 και έβαλε τρεις σημαντικούς βαθμούς στο σακούλι του πριν τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Ο Δικέφαλος έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά από αυτό με την Αμπερντίν πίσω στο σκορ, κατάφερε να το φέρει κι πάλι τούμπα και αυτή τη φορά διατήρησε το προβάδισμα για να τον βρει το τέλος της αναμέτρησης νικητή.

Το παιχνίδι δεν είχε τις πολλές φάσεις, όμως ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός και σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως ο Παναιτωλικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσει πράγματα από το παιχνίδι και να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 0-1, καθώς από εκεί και πέρα οι Αγρινιώτες ήταν σαν να… φοβήθηκαν και έτσι μοιραία ήρθε η γρήγορη ανατροπή από πλευράς ΠΑΟΚ.

Η πρώτη καλή φάση στο ματς ήρθε στο 14′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οζντόεφ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πήρε το προβάδισμα, αφού μετά από φάση διαρκείας και αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ η μπάλα έφτασε στον Τορεχόν, το πλασέ του οποίου κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 0-1.

Από εκεί και μετά ο Παναιτωλικός… έλυσε τα λουριά στον Δικέφαλο και το πλήρωσε. Η ομάδα του Λουτσέσκου άρχισε να παίζει πιο πολύ από τον άξονα και μετά από ωραία συνεργασία ήρθε η ισοφάριση στο 26′. Μετά από ωραίο ομαδική συνεργασία ο Κωνσταντέλιας μπήκε στην περιοχή, πάτησε την μπάλα στον Σάστρε, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Σαμάτα ολοκλήρωσε με καταπληκτικό τρόπο όπως άρμοζε στη συγκεκριμένη φάση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι.

Ο Τανζανός επιθετικός σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδια και έφτασε συνολικά τα τρία τέρματα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε ωστόσο να μην μείνει μόνο εκεί αφού μετά από λίγα λεπτά έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ πάνω στον Οζντόεφ νωρίτερα στη φάση.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα και με αρκετή δόση τύχης. Ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα από το Σάστρε, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, επιχείρησε τη σέντρα και η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα για να επηρεάσει τον Καπίνο και να καταλήξει στα δίχτυα. Με αυτό το γκολ ο Σέρβος έγινε… διψήφιος φτάνοντας τα 10 τη φετινή σεζόν και οδεύει ολοταχώς για τον καλύτερο απολογισμό του με την ασπρόμαυρη φανέλα που είναι τα 14 τέρματα που πέτυχε την πρώτη σεζόν του στην ομάδα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε. Ο ΠΑΟΚ είχε συνεχώς την κατοχή της μπάλας, έγινε ελάχιστες φορές απειλητικός και στο τέλος ο Παναιτωλικός αφού είχε μείνει στο παιχνίδι προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και να πάρει έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Μεγάλη φάση όμως δεν ήρθε παρά το άγχος που δημιουργήθηκε στην ασταθή άμυνα του ΠΑΟΚ και έτσι το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτή του νίκη ο Δικέφαλος έφτασε τους 23 βαθμούς και περιμένει να δει τι θα κάνουν στις δικές τους αναμετρήσεις οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε στους 6 ισοβαθμώντας με τον τελευταίο Βόλο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (90′ Βιερϊνία), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (64′ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (77′ Μπράντον Τόμας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής (60′ Οικονόμου), Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας (46′ Μαυρίας), Ντουάρτε, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Ντίαζ), Τορεχόν, Σενγκέλια, Πέδρο (74′ Ξενιτίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς