17.7 C
Athens

Άλμερ Σίτι – Άγιαξ 2-2: Οι νεοφώτιστοι τον απέτρεψαν από 3η σερί νίκη στο 93′

Δεν έμελλε να… τριτώσει το καλό για τον Άγιαξ με τον Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο καθώς ο αντίπαλος της ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλος (2-2) με την Άλμερ Σίτι εκτός έδρας στο παρθενικό επίσημο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Η νεοφώτιστη ομάδα για πρώτη φορά αντιμετώπισε σε επίσημο παιχνίδι τον αντίπαλο της ΑΕΚ και του έβαλε δύσκολα αφού όχι μόνο τον κράτησε άνετα στο μηδέν για παραπάνω από μια ώρα αγώνα.

Μάλιστα, στο 67′ σκόραρε σε υποδειγματική αντεπίθεση που είχε τελικό αποδέκτη τον Φαν ντε Καμπ που πέρασε κι από τον Ραμάι για να κάνει το 1-0.

Άμεσα ο Φαν΄τ Σιπ έριξε στο ματς τον Άγιαξ κι αυτός στην πρώτη του επαφή βρήκε δίχτυα στο 68′. Ο Μπρόμπι του έστρωσε κι ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ σημείωσε το 4ο γκολ του στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και και στο 82′ ο Ταχίροβιτς με ωραίο πλασέ μετά τη (δεύτερη) ασίστ του Μπρόμπι έκανε το 1-2.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρομπινέ στο 90+3′ έδωσε σπουδαίο βαθμό στην ομάδα του και στέρησε την 3η σερί νίκη του Αίαντα στην Eredivisie υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν’τ Σιπ.

ΑΓΙΑΞ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Ραμάι, Ρενς, Σούταλο, Χάτο, Σόσα (46′ Χάι), Χλίνσον (80′ Γκοτς), Τέιλορ, Μικαουτάτζε (46′ Ταχίροβιτς), Μπεργκχάους (46′ Φορμπς), Μπερχβάιν (67′ Άκπομ), Μπρόμπι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς