18.7 C
Athens

Παπαθεοδώρου: Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός λύγισε με 92-75 και τρομερό Γουόκαπ την αντίσταση του εξαιρετικού φετινού Προμηθέα Πάτρας, σε ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμού στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν σεβασμό στον αντίπαλό τους, κάτι που εκτιμήθηκε από τον προπονητή των Πατρινών, Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ολυμπιακός – Προμηθέας 92-75: Ο Γουόκαπ ξύπνησε και απογείωσε το ροτέισον του Μπαρτζώκα (vid)

Ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στο ΣΕΦ στάθηκε στο με πόσο σεβασμό αντιμετώπισε την ομάδα του ο Ολυμπιακός, τον οποίο και χαρακτήρισε κορυφαία αμυντική ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του, ήταν πολύ καλύτερος από εμάς στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Εμείς μπορέσαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Ξεκάθαρα είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Και η διαφορά στο ύψος και στο physicality του Ολυμπιακού μας ανάγκασε να χάσουμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ», είπε ο Έλληνας κόουτς στην αρχική του τοποθέτηση.

Και συνέχισε: «Και αυτό όταν ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος με αποτέλεσμα να μην έχουμε πιθανότητα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά να φανούμε ανταγωνιστικοί. Ταυτόχρονα η πίεση του Ολυμπιακού μας υποχρέωσε σε κάποιες κακές αποφάσεις. Και γι’ αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Εμείς έχουμε συνέχεια με ένα παιχνίδι BCL την Τρίτη. Έχουμε να ταξιδέψουμε και θα προσπαθήσουμε να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες επιπέδου όπως ο Ολυμπιακός».

Για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός την ομάδα του, είπε: «Είναι παράσημο για εμάς ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Παρόλο που είχε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι και έχασε με τον τρόπο με τον οποίο έχασε, έβγαλε μεγάλη ενέργεια, μας αντιμετώπισε πολύ σοβαρά όπως κάνει μια μεγάλη ομάδα. Πριν από το παιχνίδι επηρεαστήκαμε από την περιρέουσα ατμόσφαιρα και παρουσιαστήκαμε ως ισοδύναμη ομάδα ή ως φαβορί επειδή ο Ολυμπιακός είχε κάποιες απουσίες.

Η διαφορά του επιπέδου είναι πολύ μεγάλη. Παραμένει μεγάλη. Και όταν αυτές οι ομάδες είναι σοβαρές, πειθαρχημένες και στοχεύουν παιχνίδια σαν τα δικά μας είναι πάρα πολύ δύσκολο εκτός έδρας να τα κερδίσεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς