23.3 C
Athens

O Ερυθρός Αστέρας καταγγέλλει επίθεση από Κροάτες χούλιγκανς και ζητά την αντίδραση της σιωπηλής ABA Liga

Οι Ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου καταγγέλλουν επίθεση από Κροάτες χούλιγκανς σε μέλη της αποστολής τους και βγάζουν στη... σέντρα την ABA Liga που επιτρέπει τέτοια φαινόμενα οπαδικής βίας

Χαμός στην ABA Liga μετά από σοβαρότατες καταγγελίες της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα για επίθεση από Κροάτες χούλιγκανς στην αποστολή της ομάδας μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ζαντάρ για την ABA Liga.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι Σέρβοι, ένα μέλος της διοίκησης της ομάδας αλλά και δύο δημοσιογράφοι που συνόδευαν την αποστολή τραυματίστηκαν από την επίθεση των Κροατών μασκοφόρων χούλιγκαν, με τοις ανθρώπους των Ερυθρολεύκων να είναι έξαλλοι να ζητούν την επίσημη αντίδραση της ABA Liga, η οποία όπως τονίζουν επιλύει να σιωπά εδώ και μέρες σε ανάλογα φαινόμενα οπαδικής βίας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση τους οι Σέρβοι:

“Περιμένουμε αντίδραση από την ABA League που σιωπά εδώ και μέρες.

Ο Ερυθρός Αστέρας αναγκάζεται να βγάλει ανακοίνωση για άλλη μια φορά γιατί ακόμα και μετά την επίθεση σε άτομα από την αποστολή του συλλόγου μας και σε δημοσιογράφους που έφτασαν στο Ζαντάρ, δεν υπάρχει αντίδραση από την ABA league!

Όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου με την επίθεση σε δημοσιογράφους και άτομα από την αντιπροσωπεία του Ερυθρού Αστέρα είναι δυστυχώς μόνο μια λογική συνέχεια αυτού που ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου 2023 από τη δήλωση της ομάδας οπαδών “Tornado”, η οποία ήταν ένα είδος της έκκλησης για λιντσάρισμα;

Το πρωτάθλημα ABA απουσίαζε από εκείνο το περιστατικό, αλλά έχασε την ευκαιρία να αποτρέψει την ανάπτυξη απρόκλητης έντασης, η οποία το Σάββατο μετατράπηκε σε βία και το κυνήγι των ανθρώπων μας στο Ζαντάρ.

Εξαιτίας όλων αυτών, αν και τους θεωρούμε άμεσα υπεύθυνους για τη σιωπή τους, ως ηγέτες του πρωταθλήματος ABA: διευθυντής Ντουμπράβκο Κμέτοβιτς, αθλητικός διευθυντής Μίλια Βοΐνοβιτς, Βάνα Ντούνοβ, πρόεδρος της ABA league (και διευθυντής της Ζαντάρ ταυτόχρονα) , ο πειθαρχικός δικαστής Χρβόιε Βίνταν και ο Αλεκσάνταρ Τοντόροβιτς, διευθυντής ΜΜΕ, να κάνουν επείγουσες ανακοινώσεις και να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις, ώστε το παιχνίδι της Κυριακής να μην μετατραπεί σε συνέχεια αυτής της “εκστρατείας”, που προφανώς ανακοινώθηκε πριν από τρεις ημέρες. Για ποιο λόγο και προς τίνος συμφέρον – δεν ξέρουμε!

Είδαμε τα αποτελέσματα της αδράνειας και της σιωπής σε εκείνη την ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου με σοβαρούς τραυματισμούς σε αθώους ανθρώπους.

Ο Ερυθρός Αστέρας υπενθυμίζει λοιπόν για άλλη μια φορά στο κοινό ότι το απόγευμα του Σαββάτου ζήτησε επίσημα να διεξαχθεί ο αγώνας της 7ης αγωνιστικής της ABA League χωρίς την παρουσία κοινού, γιατί πιστεύουμε ότι μετά από όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες και κορυφώθηκε με τις επιθέσεις του Σαββάτου, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας με την παρουσία κοινού. Ή με άλλον έναν “σάπιο συμβιβασμό” ή νέα σιωπή της ABA League, θα “τσεκάρουμε” αν αυτές οι ενέργειες έχουν ακόμα ένα “επεισόδιο” σώζεται για το γήπεδο, το παιχνίδι και τους μπασκετμπολίστες του Ερυθρού Αστέρα;”

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς