16.5 C
Athens

Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0: Ο Πακετά λύγισε τους Ερυθρόλευκους (hls)

Ένα γκολ του Βραζιλιάνου στο 73' ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Γουέστ Χαμ - Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν για πολλή ώρα προσηλωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, αλλά στο 86' στάθηκαν άτυχοι αφού η κεφαλιά του Καμαρά σταμάτησε στο δοκάρι του Φαμπιάνσκι

Ο Ολυμπιακός θέλησε να αντιδράσει μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ αλλά γνώριζε πως στο Λονδίνο μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Η κάτοχος του Conference χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στους Ερυθρόλευκους που στάθηκαν εξαιρετικά αμυντικά αλλά επιθετικά δεν απείλησαν σημαντικά την εστία του Φαμπιάνσκι με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο.

 

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες αναλώθηκε σε φλύαρη κατοχή της μπάλας και δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Ολυμπιακού, με τους τρεις χαφ να κάνουν εξαιρετική δουλειά και τους στόπερ να καθαρίζουν αρκετές φάσεις.

Οι Πειραιώτες κέρδισαν κάποια κόρνερ, κράτησαν τη Γουέστ Χαμ μακριά από την εστία του Πασχαλάκη στο πρώτο μέρος αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας χρειάστηκε να επέμβει σε δύο φαλτσαριστά σουτ του Μπενραχμά, αλλά και σε στιγμές που ο Αγκέρ έπιανε ανενόχλητος κεφαλιές σε στημένες φάσεις.

Τα Σφυριά έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού με μια απίστευτη μπαλιά του Γουόρντ-Πράουζ. Ο Άγγλος σημάδεψε τον Πακετά που έκανε κίνηση στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας και έπιασε με τη μία το σουτ για να κάνει το 1-0 στο 72′ σκοράροντας ξανά όπως και στο Καραϊσκάκη.

 

Ο Βραζιλιάνος μέσος που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα για τους γηπεδούχους υποδείχθηκε αρχικά οφσάιντ αλλά με εξέταση του VAR διαπιστώθηκε πως καλύπτεται από τον Ορτέγκα.

Ο Μαρτίνεθ έριξε Σκάρπα και Μασούρα στο ματς αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε τουλάχιστον ως το 85′. Η μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού καταγράφηκε στο 86′ όταν από την κεφαλιά του Πορόσο στο πρώτο δοκάρι, ο Καμαρά στο δεύτερο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Ροντινέι ένα λεπτό αργότερα έκανε την ατομική ενέργεια και έπιασε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

και τα Σφυριά πήραν τη νίκη που τα διατηρεί στην κορυφή του ομίλου με εννέα βαθμούς (όσους έχει και η Φράιμπουργκ).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 73′ Πακετά

Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο Λονδίνου

Διαιτητής: Γιουγκ (ΣΛΟ)

Κίτρινες: Άλβαρες, Κούντους, Μπόουεν / Ποντένσε, Πορόσο, Φορτούνης, Καμαρά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε (90′ Μπιέλ), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (76′ Σκάρπα), Ποντένσε (76′ Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (56′ Ελ Κααμπί)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Μαυροπάνο, Αγκέρ, Έμερσον, Γουόρντ-Πράουζ, Άλβαρες (80′ Σούτσεκ), Πακετά, Μπενραχμά (84′ Κορνέ), Μπόουεν, Κούντους (90′ Μουμπάμα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς