22.9 C
Athens

Μπραζντέικις: Πλησιάζω στο να βρω τον εαυτό μου, νιώθω καλά κι έτοιμος για το υψηλό επίπεδο

Ο Λιθουανός φόργουορντ νιώθει έτοιμος να μπει (πιο) δυνατά στην εξίσωση του ερυθρόλευκου ρόστερ και το δηλώνει, ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο και τον ρόλο που θέλει να έχει στον Ολυμπιακό, καθώς ο τραυματισμός που αποκόμισε από το Eurobasket τον κράτησε αρκετά πίσω σε επίπεδα ετοιμότητας.

Ο Λιθουανός άσος σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με την Μπασκόνια (9/11, 19:45) ξεκαθάρισε πως πλέον νιώθει αρκετά πιο έτοιμος και καλά με τον εαυτό του, θέλοντας να το δείξει αυτό και στο παρκέ, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο με τη φανέλα των Ερυθρολεύκων.

Παράλληλα, αφού ανέλυσε το στυλ παιχνιδιού της Μπασκόνια και πώς πρέπει να το αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, αναφέρθηκε και στη συζήτηση που γίνεται για την προσθήκη νέου παίκτη στο ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά τα λόγια του

Για την την προσαρμογή του στην ομάδα: “Αισθάνομαι ότι πλησιάζω στο να βρω τον εαυτό μου. Είχα κάποιους τραυματισμούς, αλλά δούλεψα πάνω σε αυτό. Μαθαίνω την επίθεση μας, τι θέλουμε να κάνουμε και ψάχνω τρόπους για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει παιχνίδια. Σίγουρα νιώθω καλά και έτοιμος να παίξω σε υψηλό επίπεδο”.

 Για τον αγώνα με την Μπασκόνια: “Ξέρουμε ότι η Μπασκόνια θα μπει στο παρκέ με ένταση, θα παίξουν σκληρά για το νέο προπονητή τους αλλά και για τους εαυτούς τους. Παίζουν επιθετική άμυνα, πρέπει απλώς να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας, εκτελώντας το πλάνο μας σωστά.”

Για τους καλούς σουτέρ της Μπασκόνια και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός: “Σίγουρα πρέπει να τους υποχρεώσουμε να πάρουν δύσκολα σουτ, ειδικά στο ξεκίνημα του ματς, να μην τους δώσουμε τίποτα εύκολο. Αν βρουν ρυθμό είναι πολύ δύσκολο να τους σταματήσεις. Νομίζω το κλειδί είναι να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού από νωρίς”.

 Για το γρήγορο τέμπο της Μπασκόνια και το στυλ μπάσκετ που παίζει: “Συζητήσαμε με τον κόουτς και είπαμε ότι δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να τρέξουν. Παίζουν σε υψηλά επίπεδα έντασης. Το βασικό για εμάς είναι να πάρουμε καλά σουτ και να επιστρέψουμε στην άμυνα σωστά και γρήγορα. Όσο το κάνουμε αυτό – και στην προπόνηση παίζουμε σε πολύ υψηλή ένταση και αρχίζουμε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον – θα βρούμε ρυθμό”.

Για το αν γίνεται συζήτηση στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού για ενδεχόμενη προσθήκη παίκτη: “Για εμάς τους παίκτες η δουλειά μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε να βοηθάμε την ομάδα να κερδίσει. Όποιον παίκτη και να αποκτήσουμε ή ό,τι και να γίνει τελικά, θα είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε αυτή την ομάδα να κερδίσει αγώνες”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς