16.8 C
Athens

Ζάκσα: «Νοσοκομείο» η πρωταθλήτρια Ευρώπης, έμεινε χωρίς πασαδόρο και πάγκο

Ο Νοέμβριος έχει μπει με εφιαλτικό τρόπο στη Ζάκσα που έχει χάσει βασικότατα στελέχη του ρόστερ της με σοβαρούς τραυματισμούς. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μετρά σοβαρότατες απουσίες, οι δύο εκ των οποίων προέκυψαν στην εντός έδρας ήττα-σοκ με 1-3 από τη νεοφώτιστη Τσεστόχοφα.

Ήδη εκτός ήταν ο βασικός πασαδόρος Γιάνους (πρόβλημα στη μέση), οι δύο διαγώνιοι Κάτσμαρεκ (διάστρεμμα), Κλουτ (γόνατο) και ο επιβαρυμένος Σλίβκα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, αποχώρησαν με σοβαρούς τραυματισμούς σε γόνατο και αντίχειρα οι Ζαλίνσκι (ακραίος) και Τσιτιγκόι (ο 18χρονος ακραίος και γιος του προπονητή του Άθλου Ορεστιάδας που αγωνίστηκε κατ’ ανάγκη ως διαγώνιος). Πρόβλημα όμως προέκυψε και με τον δεύτερο πασαδόρο Πρέμισλαβ Στέπιεν!

Η ομάδα του Τουόμας Σαμέλβουο εξέδωσε ανακοίνωση και τόνισε πως στα τρία επόμενα παιχνίδια σε διάστημα 12 ημερών θα αγωνιστεί με όσους απομένουν (άρα χωρίς πασαδόρο και με μόλις δύο παίκτες στον πάγκο) ενώ το μόνο θετικό είναι πως υπολογίζονται ξανά οι Κάτσμαρεκ και Σλίβκα.

Δεδομένα πάντως θα γίνουν πολλές αλχημείες όπως απέναντι στην Τσεστόχοβα όπου ο Ουκρανός κεντρικός Ντμίτρο Πασίτσκι έπαιξε κατ’ ανάγκη διαγώνιος μετά τον τραυματισμό του Τσιτιγκόι.

Για την ιστορία, η Ζάκσα έχει ξεκινήσει τη σεζόν με τρεις νίκες σε τέσσερα ματς του πολωνικού πρωταθλήματος ενώ κατέκτησε και το Super Cup. Οι Πολωνοί θα είναι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο CEV Champions League (και θα τον αντιμετωπίσουν στις 22/11) αν οι Ερυθρόλευκοι καταλάβουν την πρώτη θέση στον 6ο προκριματικό όμιλο.

Το ρόστερ της Ζάκσα μετά τους τραυματισμούς:

Πασαδόροι: (-)

Διαγώνιοι: Κάτσμαρεκ

Ακραίοι: Σλίβκα, Μπέντνορζ

Κεντρικοί: Τάκβαμ, Πασίτσκι, Σμιθ, Βίλτενμπουργκ

Λίμπερο: Σότζι, Μπάναχ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς