17.3 C
Athens

Champions League: Πρώτος βαθμός για την Ουνιόν στη Νάπολι, η Ρεάλ Σοσιεδάδ σκόρπισε με 3-1 την Μπενφίκα (vid)

Το προβληματικό φετινό της πρόσωπο έδειξε και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ουνιόν Βερολίνου η Νάπολι. Οι Γερμανοί πανηγύρισαν τον πρώτο τους βαθμό (1-1) στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League στην Ιταλία αφού άντεξαν τον καταιγισμό ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν κατάφεραν να γλιτώσουν το 1-0 του Πολιτάνο μετά το παράλληλο γύρισμα του Ρούι (η μπάλα κόντραρε πριν φτάσει στον Ιταλό) αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν τις στιγμές τους. Σε μια εξ αυτών στο 52′ ο Φοφανά ολοκλήρωσε μια άρτια αντεπίθεση για να διαμορφωθεί το τελικό 1-1.

 

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η Μπενφίκα που ισοπεδώθηκε από το ημίωρο στο Σαν Σεμπαστιάν (3-1) απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι μύρισαν από μακριά τα αμυντικά προβλήματα των Πορτογάλων (έχουν 0 βαθμούς) που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης μετά τα Χριστούγεννα.

Το γρήγορο γκολ του Μερίνο στο 6′ δημιούργησε «σεισμό» στη Reale Arena, για να ακολουθήσει 5′ αργότερα το τραγικό λάθος του Οταμέντι και το 2-0 του Ογιαρθάμπαλ με ωραίο πλασέ από κοντά.

Ο Μερίνο σκόραρε ξανά από κοντά στο 15′ μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά ο VAR διαπίστωσε χέρι του Βάσκου. Οι Πορτογάλοι δεν αντιδρούσαν και παρότι γλίτωσαν το τρίτο γκολ σε εκείνο το σημείο, ήρθε το απίστευτο τέρμα του Μπαρενετσέα στο 21′ για να τους… αποτελειώσει.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν και πέναλτι στο 29′ σε ανατροπή του Ογιαρθάμπαλ από τον Οταμέντι αλλά ο Μπράις Μέντεθ από την άσπρη βούλα σημάδεψε το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της τιμής (ουσιαστικά) στο 49′ με τον Ράφα Σίλβα αφού ουδέποτε έδειξαν σημάδια αντίδρασης αποδεχόμενοι τη (νέα και 4η σερί) ήττα τους την ώρα που οι Βάσκοι έφτασαν τους 10 βαθμούς και όχι μόνο βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση αλλά ταυτόχρονα διεκδικούν και την 1η θέση.

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (8/11)

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Μπάγερν – Γαλατάσαραϊ (22:00)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αϊντχόφεν – Λανς (22:00)

Άρσεναλ – Σεβίλλη (22:00)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι – Ουνιόν Βερολίνου 1-1 (39′ Πολιτάνο / 52′ Φοφανά)

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπράγκα (22:00)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπενφίκα 3-1 (6′ Μερίνο, 11′ Ογιαρθάμπαλ, 21′ Μπαρενετσέα / 49′ Ράφα Σίλβα)

 

Ζάλτσμπουργκ – Ίντερ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς