17.5 C
Athens

Γιοβάνοβιτς: Προσπάθησε να τρέξει αλλά δεν μπόρεσε, ο Χουάνκαρ είναι σε φάση προσαρμογής

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει την αγωνιστική φιλοσοφία του στο ματς με τη Ρεν στη Γαλλία αλλά υπογράμμισε πως οι Πράσινοι πρέπει να έχουν καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και να μειώσουν τα λάθη του πρώτου αγώνα.

Σημειώνεται πως ο κόουτς του τριφυλλιού ρωτήθηκε για την κατάσταση του Χουάνκαρ και δήλωσε πως ο Ισπανός δεν είναι ακόμα σε θέση να προπονηθεί.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς με τη Ρεν: «Περιμένω την ίδια. Ίδιο τρόπο σκέψης. Είναι μια ομάδα που έχει αγωνιστικό στιλ και το στηρίζει είτε εντός είτε εκτός έδρας. Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα ξέρουμε για την Ρεν μέχρι σήμερα. Μία ομάδα που θέλει να τρέξει, να πιέζει, θέλει ρυθμό, που φτάνει τον αντίπαλό στα όριά του από όλες τις πλευρές. Θα είναι παρόμοιο παιχνίδι όπως και το προηγούμενο που παίξαμε μαζί τους».

Για το πρέπει να γίνει για να μειωθούν οι χώροι και να παραμείνει η δημιουργία:
«Είχα τονίσει πολλές φορές πως μια ομάδα είναι δύσκολο να αλλάζει το στιλ του παιχνιδιού. Είχε πολύ καλό ρυθμό το πρώτο ματς, φάνηκε ότι και οι δύο ομάδες μεσοεπιθετικά είχαν να παρουσιάσουν πράγματα αλλά μεσοαμυντικά οι ομάδες ήταν ανασφαλείς. Είναι ιδανικό σενάριο να έχεις καλό ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να μην υπάρχουν κενά, τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί η Ρεν.

Κάθε λάθος σε αυτά τα παιχνίδια, μπορεί να είναι μοιραίο. Με την εξέλιξη των πραγμάτων έχουμε ακόμη τρία ματς, αν θέλουμε να περάσουμε πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αύριο θα είναι ένα παρόμοιο παιχνίδι. Το θέμα είναι αν μπορούμε εμείς να έχουμε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, να κάνουμε λιγότερα λάθη και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι».

Για τον καιρό στη Ρεν και την φιλοσοφία του Παναθηναϊκού: «Η φιλοσοφία που έχουμε δεν χτίζεται στα ευρωπαϊκά ματς αλλά σε ματς πρωταθλήματος πολύ περισσότερο. Δεν μπορεί να αλλάξει, δεν θέλω να αλλάζει. Μέχρι τώρα όσον αφορά τον τρόπο σκέψης ήταν ίδιος. Είτε εντός είτε εκτός έδρας. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την φιλοσοφία μας ή να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Τα ευρωπαϊκά ματς έχουν πιο υψηλό ρυθμό, είναι πιο απαιτητικά όσον αφορά την ένταση. Θα υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερη επιβάρυνση και πρέπει να λειτουργήσουμε πολύ καλύτερα, το επίπεδο είναι πιο υψηλό. Για τον καιρό είναι διαφορετικά, ξεχάσαμε πως είναι ο χειμώνας, μας φάνηκε αρκετό κρύο αλλά θα προσαρμοστούμε. Είμαστε τυχεροί που είμαστε στην Ελλάδα για τις συνθήκες τις καιρικές που έχουμε».

Για την ανάγκη ενός διπλού σε συνάρτηση με όσα έγιναν στο Ισραήλ: «Ο πόλεμος είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε όλους και δεν το σκέφτομαι καθόλου. Με σοβαρότητα κοιτάμε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε ένα καλό γκρουπ, τρεις πολύ καλές ομάδες. Όλες.

Τα τρία ματς, μας έδειξαν πως ήταν κλειστά ματς, δεν υπήρχαν τεράστιες διαφορές. Καλά ανταποκριθήκαμε. Σε κάποια καλύτερα σε κάποια ο αντίπαλος, φυσιολογικά, ήταν καλύτερος. Θέλουμε τα καλύτερα αποτελέσματα όσα όλα να εξαρτώνται από εμάς».

Για τον Χουάνκαρ: «Ο ίδιος αυτές τις δύο μέρες τις τελευταίες έρχεται στο Κορωπί αλλά δεν είναι σε φάση να κάνει προπόνηση. Προσπάθησε να τρέξει αλλά δεν μπόρεσε, τον άφησε πίσω. Είναι σε φάση προσαρμογής ακόμα. Εύχομαι στην διακοπή να κάνει περισσότερα πράγματα. Χαίρομαι που με ρωτήσατε, είναι λες και ξεχάσαμε πως υπήρχε θέμα με παίκτη μας, που δεν μπορεί καν να προπονηθεί».

Για την πίεση που υπάρχει στη Ρεν: «Και εμείς έχουμε πίεση. Όλοι μας. Οι ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστούν έχουν μόνιμη πίεση. Δεν είναι κάτι ξένο. Η διαχείριση της πίεσης είναι φυσιολογική. Λίγο μεγαλύτερη, λίγο μικρότερη αλλά εξαφανίζονται όλα όταν αρχίζει το ματς. Πιθανόν η Ρεν λόγω αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα, αν και παίζει καλύτερα από τα αποτελέσματα που έχει, να έχει πίεση. Αλλά δεν παίζει ρόλο. Η πίεση ενώνει αυτούς που ψάχνουν κάτι περισσότερο».