16.1 C
Athens

Μπαρτζώκας: Είμαστε ανοιχτοί στην αγορά, οι Πρόεδροι δεν μου έχουν χαλάσει ποτέ χατίρι

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε ανοιχτά για το ζήτημα της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας, προχωρώντας σε αποκαλύψεις για τις συζητήσεις του με τους Αγγελόπουλους το περασμένο καλοκαίρι επί του θέματος, ενώ υπογράμμισε και την προϋπόθεση για την απόκτηση παίκτη στο σήμερα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπασκόνια το βράδυ της Πέμπτης (9/11) για την 7η αγωνιστική της EuroLeague, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι τον νου τους και στο μεταγραφικό, αφού ψάχνονται για την ενίσχυσή τους σε κομβικές θέσεις.

Τα μαζεμένα προβλήματα τραυματισμών και οι συνεχείς υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν μετατρέψει σε επιτακτική ανάγκη για τους Πειραιώτες την ενίσχυση του ρόστερ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει στη Media Day ενόψει του αγώνα με τους Βάσκους, πως η ομάδα του είναι ανοιχτή στην αγορά, ωστόσο θα προχωρήσει σε μεταγραφή μόνο αν βρει μια περίπτωση έτοιμου παίκτη, που θα αναβαθμίσει το επίπεδο στη θέση που αγωνίζεται.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως είχε συμφωνήσει με τους Αγγελόπουλους να προχωρήσουν σε μεταγραφές με εξωφρενικά ποσά, που όμως για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν προχώρησαν. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι Πρόεδροι δεν τού έχουν χαλάσει ποτέ χατίρι σε θέματα μεταγραφών και δεν θα το κάνουν ούτε τώρα, αν τους ζητηθεί…

Αναλυτικά τα όσα είπε επί του θέματος:

“Εγώ δεν έχω social media και δεν με επηρεάζει. Μου μεταφέρουν τι λέγεται και τι πιστεύει ο κόσμος. Εσείς οι δημοσιογράφοι λέτε ότι ο Ολυμπιακός χρειάζετα δύο παικτες. Θα ήθελα να μου πείτε αν εννοείται τους 2 παίκτες που λείπουν (σ.σ Σίκμα, ΜακΚίσικ) ή αυτούς τους δύο και άλλους δύο, δηλαδή τέσσερις παίκτες”.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει η σκέψη για δύο προσθήκες στο επόμενο διάστημα, απάντησε:

“Ξεκινώντας από την περιφέρειά μας ο ΜακΚίσικ θα επανέλθει στις επόμενες μέρες. Σε σχέση με την περσινή ομάδα έχουμε ήδη +1 παίκτη στην περιφέρεια με τον Μπραζντέικις. Αν παίξει και ο ΜακΚίσικ, θα έιμαστε +2. Πώς θα καταφέρω εγώ να αξιοποιήσω όλους αυτούς τους παίκτες; Είμαστε ανοιχτοί στην αγορά.

Είχαμε συμφωνήσει με τους προέδρους να κάνουμε αν χρειαστεί μεταγραφές με εξωφρενικά ποσά. Ο Ολυμπιακός πρόσφερε ποσά κόντρα στην λογική μας, κάτι που εγώ είμαι αντίθετος. Για κάποιο λόγο κάποιες μεταγραφές δεν έγιναν.

Συμφωνήσαμε πως όταν η ομάδα μπει και παίξει, η εικόνα που θα μας δοθεί, αν πονάει κάπου η ομάδα, αν έχει κενό, τότε θα γίνει κίνηση. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα σχετικά με το τι μπορεί να δώσει η ομάδα, επειδή δεν είναι ποτέ πλήρης. Και όλο αυτό είναι αλυσίδα, γιατί αν κάποιος χτυπήσει και κάποιος παίξει περισσότερο τραυματίζεται αυτός στην συνέχεια. Συν τις άλλοις εμείς είχαμε 7 παίκτες στο Παγκόσμιο , που σημαίνει ότι αυτοί οι παίκτες είναι είναι κουρασμένοι σωματικά και πνευματικά.

Κοιτάμε την αγορά. Αυτό το “πάμε να πάρουμε παίκτη” όμως είναι σχετικό γιατί έχει σχέση με το επίπεδο της ομάδας. Για να παίξει άμεσα ένας παίκτης πρέπει να είναι πολύ μεγάλης κλάσης. Η ομάδα έχει δημιουργήσει προσδοκίες την τελευταία διετία, πέρυσι ήμασταν πρώτοι όλη την σεζόν στην EuroLeague και κατακτήσαμε ό,τι μπορούσαμε στην Ελλάδα. Πρέπει να φέρουμε δηλαδή καλύτερο παίκτη από αυτούς που υπάρχουν ή έναν παίκτη που θα μας δώσει ώθηση με την ποιότητά του.

Οι πρόεδροι δεν μου έχουν χαλάσει ποτέ χατίρι σε θέμα για ανανέωση παίκτη, ή προσθήκη. Αυτό που έχει συμβεί είναι το αντίθετο.

Εγώ έχω το εξής κανόνα και αυτός δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσουν ό,τι εγχώριο τίτλο υπάρχει , τους στηρίζω. Δεν σημαίνει ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό,. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δεν θα τον πουλήσω. Αν πρέπει η ομάδα να βοηθηθεί, οι Πρόεδροι μου έχουν δώσει το ελεύθερο να το κάνω”.

Για να προσθέσει σχετικά:” Θα ήθελα να αναλύσετε όλοι εσείς οι ίδιοι, όλες αυτές οι μεταγραφές, οι βόμβες-μεγατόνων όπως αναφέρονται που έγιναν το καλοκαίρι… τι προσφορά έχουν στις ομάδες τους. Όλοι οι NBAers που ήρθαν με μεγάλες περγαμηνές, τι επίδραση έχουν στο παιχνίδι τους; Αυτές οι ομάδες που είναι τώρα στην αγορά, αυτή τη στιγμή είναι στην αγορά 5-6 ομάδες, δείτε ποιον παίκτη παίρνουν ή δεν παίρνουν, τι παίκτη δεν μπορούν να βρουν.

Άρα, όλοι αυτοί που λένε ‘πήγαινε πάρε παίκτη”, να μας πουν ποιον παίκτη να πάρουμε. Ποιος είναι αυτός που θα έρθει στον Ολυμπιακό και θα τον κάνει καλύτερο. Επειδή λοιπόν έχω μία θέση ευθύνης και πρέπει να είμαι εντάξει στους παίκτες της ομάδας μας, κυρίως στους προέδρους και τον κόσμο του Ολυμπιακού, θα πω ότι τουλάχιστον έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ένα καλό κριτήριο στο πώς στελεχώνουμε την ομάδα.

Το γεγονός ότι έχουμε τόσους τραυματισμούς και ατυχίες μας έχει επηρεάσει, αλλά ας δούμε όλη την ομάδα μαζί για να την αξιολογήσουμε πλήρως. Είμαστε κοντά στο να γίνει αυτό. Εν πάση περιπτώσει, επειδή είμαστε στην αγορά, είναι πιθανό να κάνουμε κάποια κίνηση, μόλις πιστέψουμε ότι αυτός που θα έρθει θα μας βοηθήσει πραγματικά”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς