23.3 C
Athens

Οικονόμου για την ταυτοποίηση του 21χρονου: «Γίνεται δουλειά, τέτοιοι άνθρωποι θα κάνουν καιρό να ξαναδούν γήπεδο»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε πως γίνεται δουλειά στην αντιμετώπιση της αθλητικής παραβατικότητας, μιλώντας για την ταυτοποίηση του 21χρονου οπαδού που πέταξε την κροτίδα στο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου και μίλησε μεταξύ άλλων για την ταυτοποίηση του 21χρονου οπαδού που πέταξε την κροτίδα στο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά τις χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε και πάλι πως γίνεται δουλειά στην αντιμετώπιση της αθλητικής παραβατικότητας, ενώ τόνισε πως τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να μένουν καιρό εκτός γηπέδων, αν όχι για πάντα.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Με μεθοδικές ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και αξιοποιώντας το υλικό που της είχε παρασχθεί από τη γηπεδούχο ομάδα και από το γήπεδο που διεξήχθη ο αγώνας που παρουσιάστηκε το περιστατικό, βρέθηκε ο άνθρωπος που πέταξε την κροτίδα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νομίζω το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος.

Είναι σημαντικό να το παραδεχθούμε, βλέπουμε και παρακολουθούμε ότι μεθοδικά στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της αθλητικής παραβατικότητας -μπορεί λίγο αργότερα, μπορεί λίγο νωρίτερα, να χρειάζεται να είμαστε πιο γρήγοροι- γίνεται δουλειά.

Γίνεται δουλειά στους συνδέσμους, με συλλήψεις ανθρώπων που εμπλέκονται, με συλλήψεις ανθρώπων και κυρίως εφαρμόζεται ο νόμος. Αυτός ο άνθρωπος νομικά παραπέμπεται για πλημμέλημα, θα τα βρει η Δικαιοσύνη θα κάνει και τα υπόλοιπα.

Ο μεγαλύτερος συμβολισμός πρέπει να είναι ότι άνθρωποι με τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να κάνουν πολύ καιρό, να μην πω για πάντα, να ξαναδούν ομάδα στο γήπεδο. Αυτό είναι που θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα, έναν ισχυρό συμβολισμό.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ξέρετε τι δυνάμεις είχε διαθέσει η Ελληνική Αστυνομία; Γύρω στα 400 άτομα. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μιλάμε για παραλογισμό, 400 άτομα για κάτι που υποτίθεται είναι εκδήλωση χαράς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς