24.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Το «πρέπει» της αντίδρασης κόντρα στη Γουέστ Χαμ και η ερυθρόλευκη απόβαση στο Λονδίνο

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν τον διακόπτη μετά την άσχημη παρένθεση της Κυριακής και σε αυτή τους τη δύσκολη προσπάθεια, θα έχουν τη στήριξη περίπου 4.000 οπαδών τους στην Αγγλία

Ο Ολυμπιακός οφείλει, σαν η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, να αφήσει πίσω του το βαρύ 4-2 από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο και να κοιτάξει μπροστά, το αύριο.

Ένα αύριο που τον φέρνει αντιμέτωπο με μια νέα, ακόμα πιο δύσκολη δοκιμασία, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά.

Η Γουέστ Χαμ θα παίξει με το μαχαίρι στα δόντια μετά την ήττα με κάτω τα χέρια στον Πειραιά, τη στιγμή που η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα έχει το “πρέπει” της αντίδρασης να χτυπά τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό σε κάθε κάτοψη κατοχή στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (9/11, 22:00).

Οι Ερυθρόλευκοι στην γρήγορη, έχοντας την πίεση του χρόνου, και ειδική προετοιμασία τους ενόψει Γουέστ Χαμ, εστίασαν περισσότερο στο πνευματικό κομμάτι, αφού δεδομένα η ήττα από τον Δικέφαλο του Βορρά και ο τρόπος που αυτή ήρθε ενόχλησε τους πάντες.

Όταν κρίνεις μονάχα βάσει αποτελέσματος, είναι αναπόφευκτο να εκτίθεσαι σχεδόν κάθε βδομάδα

Ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών του στις δύο προπονήσεις που ακολούθησαν της ιστορικής νίκης του ΠΑΟΚ και ζήτησε από αυτούς να αφήσουν πίσω τους τις άσχημες αναμνήσεις της Κυριακής, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν άλλη μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά στο Λονδίνο.

Ένα μέρος που ξύπνα κυρίως όμορφες στιγμές στους φίλους της ομάδας, με αποκορύφωμα τις δύο νίκες κόντρα στην Άρσεναλ τα τελευταία 5 χρόνια.

Βέβαια, το ματς της Πέμπτης θα είναι εντελώς διαφορετικό, με τον Μαρτίνεθ να το “διαβάζει” προκειμένου να μην κάνει τα ίδια λάθη σε επιλογή προσώπων, διάταξης αλλά και διαχείρισης του ρόστερ. Δεν είναι από τους προπονητές που μετά από μια πολύ κακή βραδιά θα τα αλλάξει όλα στην επόμενη. Η μοναδική – δεδομένη – αλλαγή είναι αυτή του Ορτέγκα αντί του Κίνι στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά από εκεί και πέρα δεν θα αλλάξουν τόσα πολλά. Η χημεία είναι το παν και ο Ισπανός το γνωρίζει καλά από τα χρόνια της δικής του προπονητικής καταξίωσης στη Γρανάδα.

Σημειώνεται ότι, στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός θα έχει και τη στήριξη περίπου 3.500 οπαδών τους, που έχουν εξαντλήσει τα διαθέσιμα εισιτήρια και θα ενισχύσουν με τη φωνή και την παρουσία τους την ομάδα του Μαρτίνεθ, με εκδρομείς από την Ελλάδα και κάθε γωνιά της Ευρώπης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς