19.7 C
Athens

Σε βατό όμιλο η εθνική πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τι ισχύει για τις γυναίκες

Τους αντιπάλους της στην Α΄ φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο στη Ντόχα του Κατάρ, έμαθε σήμερα (7/11) η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου, που έφτασε ως τον τελικό της αντίστοιχης διοργάνωσης στη Φουκουόκα, τον περασμένο Ιούλιο, τοποθετήθηκε επικεφαλής του Β΄ ομίλου μαζί με τη Βραζιλία, την Κίνα και τη Γαλλία, με τους «τρικολόρ» να είναι το μόνο σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο για την πρώτη θέση, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά.

Σε ό,τι αφορά στις γυναίκες, η ελληνική ομάδα δεν έχει κερδίσει τυπικά την πρόκριση, αφού εκκρεμεί η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένο για τον Ιανουάριο και η European Aquatics αναζητά νέο οικοδεσπότη, μετά την απόφαση να μην διεξαχθεί το τουρνουά στη Νετάνια.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή πιθανότατα η εθνική θα περάσει και μάλιστα ως πρώτη μεταξύ των ομάδων που δεν έχουν προκριθεί ήδη (Ολλανδία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία), η κλήρωση την έφερε στον πολύ δύσκολο Β΄ όμιλο, με αντιπάλους την Ισπανία, την Κίνα και άλλη μία ομάδα από τη «Γηραιά Ηπειρο» (πιθανότατα Γαλλία ή Ισραήλ).

Αναλυτικά η κλήρωση των ομίλων των τουρνουά υδατοσφαίρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα:

ΑΝΔΡΕΣ

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Αυστραλία, Ν. Αφρική, Ευρώπη 1, Ισπανία
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Ευρώπη 2, Ιαπωνία, ΗΠΑ
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Καζακστάν, Ευρώπη 3, Ιταλία, Ουγγαρία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Βραζιλία, ΗΠΑ, Καζακστάν, Ολλανδία
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Ευρώπη 1, Κίνα, Ευρώπη 2
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σινγκαπούρη, Ουγγαρία, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ν. Αφρική, Ευρώπη 3, Καναδάς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς