19.7 C
Athens

Στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Ναν: «Θέλω να τα πάω καλά και να επιστρέψω στο NBA»

Ο Κέντρικ Ναν έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και στις πρώτες του δηλώσεις δεν έκρυψε πως στόχος του παραμένει η επιστροφή στο NBA

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης (7/11) ο Κέντρικ Ναν για τον Παναθηναϊκό.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού που υπέγραψε έως το τέλος της σεζόν αναμένεται να μπει κατευθείαν στα βαθιά, καθώς θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, θα προπονηθεί για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα και θα βρίσκεται στην αποστολή για το παιχνίδι της Παρασκευής (10/11) με την Άλμπα Βερολίνου.

O 28χρονος Αμερικανός γκαρντ μετράει 193 ματς στο ΝΒΑ και δη σε Μαϊάμι ΧιτΛος Άντζελες Λέικερς και Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, έχοντας κατά μέσο όρο 12.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ ενώ μέτρησε 53% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 87% στις βολές.

Στις πρώτες δηλώσεις κατά την άφιξη του ανέφερε μεταξύ άλλων πως στόχος του είναι να τα πάει καλά με τους Πράσινους και να επιστρέψει στο NBA.

Αναλυτικά:

«Νιώθω υπέροχα. Είχα μια μεγάλη πτήση, είμαι κουρασμένος, αλλά και ενθουσιασμένος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Έχω παίξει με τις μικρές ομάδες των ΗΠΑ εκτός συνόρων και τώρα χαίρομαι που θα αγωνιστώ και πάλι έξω από την Αμερική.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, με πολύ μεγάλη ιστορία. Στον κόουτς άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού μου και είπα να το δοκιμάσω. Ο κόουτς θέλει να έρθω και να ηγηθώ της ομάδας, να σκοράρω και να κάνω αυτά που μπορώ. Μπορώ να δώσω σκορ, ηγετικά προσόντα και να κάνω ό,τι χρειαστεί για να κερδίσουμε.

Μπορώ να παίξω και αύριο αν χρειαστεί. Είμαι εδώ και έτοιμος για δράση. Το καλοκαίρι ήταν λίγο περίπλοκα τα πράγματα. Θέλω να τα πάω καλά με τον Παναθηναϊκό και του χρόνου να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Θέλω πρώτα όμως να κερδίσω με τον Παναθηναϊκό».

Για το νέο του περιβάλλον: «Έχω αρκετούς φίλους που έχουν παίξει στην Ευρώπη και μου είπαν καλά λόγια για την ομάδα και την πόλη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς