17.3 C
Athens

Σταμολάμπρου: Έχουμε την ευκαιρία για δοκιμές, αλλά δεν θα είμαστε αδιάφορες

Η εθνική γυναικών ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών για το EuroBasket 2025, έχοντας όμως εξασφαλισμένη την πρόκριση στην τελική φάση ως διοργανώτρια.

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν θα υπάρχει αδιαφορία παρά την εξασφαλισμένη πρόκριση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η Εθνική μαζεύτηκε και πάλι και τα συναισθήματα είναι χαρά και ανυπομονησία. Παρά την πρόκριση που έχουμε εξασφαλίσει ως διοργανωτές του Ευρωμπάσκετ 2025 για εμάς δεν αλλάζει κάτι από άποψη αγωνιστικής ετοιμότητας. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε νίκες, οι οποίες είναι σημαντικές για τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ.

Πάντα τα παράθυρα είναι ιδιαίτερα. Οι περισσότερες αθλήτριες έχουμε έρθει από αγώνες για την Ευρώπη και τα εγχώρια πρωταθλήματα και είμαστε επιβαρυμένες. Η αλήθεια είναι ότι από το καλοκαίρι έχουμε θέσει τις βάσεις στο παιχνίδι μας και πλέον προσπαθούμε να προσθέσουμε κάποιες πινελιές.

Το να αγωνίζεσαι στην χώρα σου είναι τιμητικό από μόνο του. Μιλάμε για μια διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε κάτι περισσότερο από ενάμισι χρόνο και όλες οι αθλήτριες θα δουλέψουμε και θα παλέψουμε για μια θέση 12άδα. Φυσικά είναι ξεχωριστό το γεγονός που το Ευρωμπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Θέλουμε να επωφεληθούμε και το βασικό είναι να διαφημιστεί το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας».

Για το ματς με την Ιταλία: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς απέναντι σε μια δυνατή ομάδα με τη δική της πορεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δώσαμε ένα φιλικό το καλοκαίρι, ενώ ο κόουτς Πρέκας που εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις αντίπαλές μας. Υπάρχει μια αλλαγή προπονητή στην Ιταλία και θεωρώ ότι η ομάδα τους θα παρουσιαστεί διαφορετική σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ. Πάμε να δοκιμάσουμε αυτά που μας έχει ετοιμάσει ο κόουτς και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Το γεγονός ότι έχουμε προκριθεί ως μια από τις διοργανώτριες χώρες θα μας δώσει τη δυνατότητα για δοκιμές, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα είμαστε αδιάφορες Το αντίθετο, το κίνητρο είναι μεγάλο, καθώς μια υψηλή θέση στον Όμιλο θα μας δώσει καλύτερο ranking για την κλήρωση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς