23.3 C
Athens

Άρης – Ατρόμητος 1-3: Κυανόλευκος θρίαμβος στο Χαριλάου με εξαιρετικό Αγκιμπού Καμαρά

Οι Περιστεριώτες έστησαν πάρτι με τριάρα στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον αδιόρθωτο Άρη που βυθίστηκε ξανά στην εσωστρέφεια - Κομβικός ο Αγκιμπού Καμαρά, που πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα και έδειξε την κλάση του στους ανοιχτούς χώρους

Θρίαμβος για τον Ατρόμητο στη Θεσσαλονίκη!

Σε ένα ματς που έδειξε χαρακτήρα ακόμα κι όταν όλα στράβωσαν, ο Ατρόμητος έστησε πάρτι με “τριάρα” (1-3) στο μισοάδειο Χαριλάου και βύθισε ξανά στην εσωστρέφεια τον προβληματικό Άρη του Άκη Μάντζιου, που έχασε με κάτω τα χέρια πάρα το διαιτητικό σπρώξιμο του Διαμαντόπουλου που τα έκανε μαντάρα μαζί με τον VAR.

Ο Αγκιμπού Καμαρά, που παίζει ως δανεικός στους Περιστεριώτες από τον Ολυμπιακό, ήταν κομβικός, σκόραρε δύο φορές, μέτρησε το ένα και δείχνει αναγεννημένος φέτος με τα κυανόλευκα.

Τεράστια και δίκαιη νίκη για την ομάδα του Ίλιτς, που παίζει με άλλον αέρα μετά την αλλαγή προπονητή. Στον αντίποδα, ήττα με πολλαπλά καμπανάκια για τον αδιόρθωτο Άρη, ο οποίος δε λέει να βρει σταθερότητα, ακόμα και τώρα που το πρόγραμμα τού έδωσε σερί εντός έδρας παιχνίδια.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τους Κίτρινους να έχουν μια άχαρη και ανούσια υπέροχη και τον Ατρόμητο την ξεκάθαρη πρόθεση να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Έτσι κι έγινε, με τους Περιστεριώτες να ανοίγουν το σκορ στην πρώτη τους τελική. Ο φορμαρισμένος Φριντγιόνσον τρύπωσε ανάμεσα στα στόπερ του Άρη μετά από αμυντική ολιγωρία των γηπεδούχων, πλάσαρε εύστοχα τον Κουέστα κι άνοιξε το σκορ σε ανυποψίαστο χρόνο.

Ο Άρης, που είχε την κατοχή, αλλά σε άλλο ένα παιχνίδι δυσκολευόταν στη δημιουργία, περίμενε ξανά τα πάντα από τον αβοήθητο Σουλεϊμάνοφ, που ήταν δραστήριος αλλά όχι αρκετός από μόνος του.

Τελικώς, η λύση για τους Θεσσαλονικείς ήρθε από την άσπρη βούλα σε μια περίεργη φάση.

Ο νεαρός Παναγίδης, ο οποίος ξεκίνησε ξανά βασικός, δέχθηκε ένα μαρκάρισμα στα όρια της περιοχής, με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα και το VAR με μικρή καθυστέρηση να τον επιβεβαιώνει. Δύσκολη φάση, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν το μαρκάρισμα έγινε οριακά εκτός περιοχής ή πάνω στη γραμμή αυτής.

Ο Φαμπιάνο ήταν αυτός που ανέλαβε την ευθύνη, με τον Τσιντώτα να τον νικά σε πρώτο χρόνο, αλλά τον Βραζιλιάνο να παίρνει το… ριμπάουντ και να σκοράρει για το 1-1.

Το ματς κύλησε έτσι μέχρι το ημίχρονο, με τον Άκη Μάντζιο να βάζει τις φωνές στους παίκτες του στα αποδυτήρια, δίχως καν να φαντάζεται τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (55′) ο Φερστράτε έκανε ένα άτσαλο πέναλτι με αγκωνιά στον Ρομπάιγ σε διεκδίκηση της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Ατρόμητος πλήρωσε τον Άρη με το ίδιο νόμισμα χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του ψύχραιμου Βαλένσια.

Ο Άρης έδειχνε εγκλωβισμένος στο ίδιο του το πλάνο, ήταν σαν να μην κατέβηκε ποτέ στην επανάληψη κι όντας σχεδόν ακίνδυνος στην επίθεση, είδε τον εξαιρετικό Αγκιμπού Καμαρά να βάζει το κερασάκι στην κυανόλευκη τούρτα με υπέροχο τελείωμα για το τελικό 1-3 στο 77′, γι’ αυτή που ήταν μόλις η δεύτερη νίκη του Ατρομήτου στο φετινό πρωτάθλημα και η τέταρτη ήττα για την ομάδα του Μάντζιου.

ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-3

Γήπεδο: Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτ (Τζούρασεκ 83′), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (Πάρντο 83′), Παναγίδης (Κάρλσον 68′), Μενέντες (Σαμόρα 59′), Μορόν.

Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (Τσακμάκης 46′), Nτε Μποκ, Γκονζάλες (Κουέν 89′), Φριτζόνσον (Έρλινγκμαρκ 70′), Κούντε, Ρομπάϊγ (Αντζιέλσκι 70′), Καμαρά, Βαλένσια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς