16.9 C
Athens

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4: Νύχτα τρόμου για τους Πειραιώτες, ασύλληπτος θρίαμβος για τον Δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον Ολυμπιακό σωματικά και πνευματικά απροετοίμαστο για ένα τέτοιο ματς και τον χτύπησε αλύπητα, βάζοντας για δεύτερη φορά στην ιστορία του τέσσερα γκολ στο Καραϊσκάκη μετά το 0-4 του 1976 - Σε τραγική βραδιά όλοι οι σχεδόν οι Ερυθρόλευκοι που άφησαν τον Κώστα Φορτούνη να παλεύει μόνος του ως το φινάλε

Βραδιά απόλυτου τρόμου για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και διασυρμός από τον ΠΑΟΚ (2-4) που αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα απλό αγωνιστικό πισωγύρισμα. Φαντάσματα στο χορτάρι οι Ερυθρόλευκοι που δεν είχαν αρχή, μέση και τέλος σε όλες τις γραμμές τους και δεν ήξεραν τι να κάνουν στο γήπεδο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε εξαιρετικά στους κενούς χώρους και εκμεταλλεύτηκε όλα τα κενά και όλα τα λάθη των Πειραιωτών για να φτάσει σε μια ιστορική – ως προς την έκταση – νίκη στο Φάληρο μετά από τον Ιανούαριο του 1976 και το 0-4 επί Κούδα!

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ΠΑΟΚ είναι πως κατόρθωσε μέσα σε λίγες μέρες να φτιάξει άρδην την εικόνα του μετά την ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ και την πρώτη τελική προσπάθεια στο 85′ ώστε το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου να βγάλει νοκ άουτ τον Ολυμπιακού.

Για τους Ερυθρόλευκους το… καμπανάκι των ντέρμπι χτύπησε τόσο από την ΑΕΚ όσο και από τον Παναθηναϊκό: για την Ένωση ήταν το πρώτο κρίσιμο παιχνίδι που δεν είχαν ενσωματωθεί όλοι σε μια δύσκολη έδρα. Ωστόσο, οι παθογένειες του πρώτου ημιχρόνου με τους Πράσινους στο Καραϊσκάκη, έκαναν ξανά την εμφάνισή τους και απέναντι στον ΠΑΟΚ με κάκιστο αμυντικό τρανζίσιον και χωρίς σωστές καλύψεις στη μεσαία γραμμή.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος ήταν ένα πλασέ του Ποντένσε στο 22′ στο δεύτερο δοκάρι μετά το γύρισμα του Φορτούνη. Ο Κοτάρσκι απομάκρυνε ενστικτωδώς, με τον Κροάτη να μην αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ξεθαρρεύει μετά το 30′ και προηγήθηκε στο 38′ όταν από το ανέβασμα του Μπάμπα (που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην πλευρά του Ροντινέι) και στο γύρισμά του ο Ζίβκοβιτς έκανε το πλασέ, με τον Πασχαλάκη να μην μπορεί να απομακρύνει και την μπάλα να καταλήγει με περίεργα φάλτσα στα δίχτυα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ άλλαξε τη διάταξη στο δεύτερο μέρος (4-4-2 από 4-3-3) αλλά η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Πορόσο έκανε ανόητο πέναλτι στον Μπράντον Τόμας και ο Ισπανός από την άσπρη βούλα έκανε το 0-2 στο 56′.

Η είσοδος του Σολμπάκεν αντί του Κίνι (που ξεκίνησε αντί του Ορτέγκα λόγω του περιορισμού των ξένων) έκανε πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό με το ανάλογο… τίμημα. Οι Ασπρόμαυροι ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις και στο 66′ ο Ζίβκοβιτς τροφοδότησε τον Μουργκ κι εκείνος τον Μπράντον που έκανε το 0-3.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Κωνσταντέλια που στο 78′ ήταν ο δημιουργός του τέταρτου γκολ για τον ΠΑΟΚ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Μπράντον και τακουνάκι του για τον Οζντόεφ που σκόραρε από κοντά.

Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν δύο γκολ ως το τέλος με τον Φορτούνη στο 86′ και τον Μασούρα στο 90+8′ μετά τη σέντρα του αρχηγού των Ερυθρόλευκων που ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2-4

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 86′ Φορτούνης, 90+8′ Μασούρας / 38′ Ζίβκοβιτς, 56′ πεν., 65′ Μπράντον, 78′ Οζντόεφ

Διαιτητής: Σλάγκερ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Έσε, Ρέτσος, Καμαρά / Μπράντον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (64′ Σολμπάκεν), Έσε (82′ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46′ Μασούρας), Φορτούνης, Ποντένσε (72′ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (72′ Γιόβετιτς)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (89′ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (89′ Σβαμπ), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (89′ Τζίμας), Τάισον (73′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82′ Ντεσπόντοφ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς