17.7 C
Athens

Άγιαξ – Χέρενφεϊν 4-1: Ξεμπούκωσε και πήρε δεύτερη σερί νίκη με τον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο

Δεύτερη σερί νίκη για τον Άγιαξ στην Eredivisie και ψυχολογική ανάταση με την έλευση του Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο του. Ο αντίπαλος της ΑΕΚ επικράτησε με 4-1 της Χέρενφεϊν και έδειξε να βρίσκει ξανά τα πατήματά ενώ ακολουθούν παιχνίδια που είναι στα μέτρα του.

Μετά τα πρώτα 20′, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και προηγήθηκαν στο 25′ με το δυνατό σουτ του Μπέρχβαϊν από την υπέροχη μπαλιά του Μπέργκχαους. Ο Μπρόμπι έκανε το 2-0 στο 42′ με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν προσωρινά στο τέλος του ημιχρόνου με τον Μπρούερς.

Το 2-1 παρέμεινε ως τα τελευταία 10′ (μαζί με τις καθυστερήσεις) και ο Φαν’τ Σιπ που πέρασε ξανά ως αλλαγή τον Άκπομ, είδε τον Άγγλο φορ να βρίσκει άλλα δύο γκολ (μετά το πρώτο στο ντεμπούτο του Ολλανδού προπονητή) για το τελικό 4-1.

Με αυτή τη νίκη ο Άγιαξ έφτασε τους 11 βαθμούς κι ανέβηκε στην 11η θέση ενώ σε έναν μήνα θα του πιστωθεί κι ένα τρίποντο από το ματς με τη Βααλβάικ το οποίο κέρδιζε με 1-3 αλλά διεκόπη στις καθυστερήσεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό του βασικού της τερματοφύλακα.

ΑΓΙΑΞ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Ραμάι, Χάι (73′ Ρενς), Σούταλο, Χάτο, Μάρτχα (83′ Σόσα), Φαν ντεν Μπόμεν, Τέιλορ (59′ Φος), Μπεργκχάους, Χλίνσον (73′ Άκπομ), Μπερχβάιν, Μπρόμπι (83′ Φορμπς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς