27.3 C
Athens

Παναιτωλικός – Αστέρας 0-1: «Χτύπησε» με Μιριτέλο, άντεξε με δέκα και επέστρεψε στις νίκες (vid)

Μετά από τέσσερα παιχνίδια που αγνοούσε τη χαρά της νίκης, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από το Αγρίνιο επικρατώντας με 0-1 του Παναιτωλικού και τον άφησε χαμηλά στη βαθμολογία να ισοβαθμεί στους 6 βαθμούς με τους Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες τελικές αλλά οι Αρκάδες ήταν αυτοί που είχαν την ουσία και χάρη σε ένα γκολ του Μιριτέλο νωρίς στο παιχνίδι πήραν τη νίκη. Μάλιστα οι φορές που ο Παναιτωλικός απείλησε ουσιαστικά την εστία του Αστέρα ήταν λίγες και αυτό δεν άλλαξε ούτε μετά το 66ο λεπτό που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Μόλις στο 8ο λεπτό ήρθε η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Μιριτέλο κέρδισε φάουλ από τον Μπρούνο Ντουάρτε, σε μια φάση μάλιστα που εξετάστηκε από το VAR για περίπτωση απευθείας κόκκινης κάρτας. Κόκκινη κάρτα μπορεί να μην δόθηκε, αλλά μετά την απευθείας εκτέλεση του Καλτσά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Μιριτέλο και κατέληξε στα δίχτυα του Παναιτωλικού για το 0-1.

Ο Αστέρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και να δώσει συνέχεια στο τέρμα που πέτυχε, καταφέρνοντας να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού τα πρώτα λεπτά μετά το γκολ. Σε αυτό το διάστημα βρήκε δύο καλές στιγμές με τους Κρεσπί και Καλτσά, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει σε δεύτερο τέρμα.

Μετά από αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν στο παιχνίδι και άρχισαν να κάνουν σιγά σιγά αισθητή την παρουσία τους. Η μεγάλη φάση ήρθε στο 39′, με τον Ζοάο Πέδρο να πηδάει πιο ψηλά από όλους αλλά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στον Παναιτωλικό που πήρε την μπάλα στα πόδια του και κράτησε τον Αστέρα στο δικό του μισό του γηπέδου για σχεδόν όλο το 45ολεπτο. Αυτή η κατάσταση έγινε ακόμη πιο έντονη μετά την αποβολή του Καρμόνα στο 66′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για το απρόσεκτο μαρκάρισμα του πάνω στον Φεντερίκο Ντουάρτε.

Παρόλα αυτά οι φάσεις δεν ερχόταν για την ομάδα του Αγρινίου, με τους φιλοξενούμενους να διαχειρίζονται το αριθμητικό μειονέκτημα και να κρατάνε με σχετική άνεση το μηδέν. Αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Αστέρας έφυγε με το τρίποντο από το Αγρίνιο επιστρέφοντας έτσι στις νίκες.

Παναιτωλικός (Πετράκης): Καπίνο, Μάλης, Μπ. Ντουάρτε (85′ Βοΐλης), Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας (85′ Μαυρίας), Μπαλντάσαρα (85′ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (65′ Ντίας), Χουάνπι, Πέδρο, Φ. Ντουάρτε (64′ Σενγκέλια)

Αστέρας (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Σουρλής (71′ Βαλιέντε), Κρεσπί (90+4′ Ντιαρά), Καλτσάς (71′ Γκος), Μπαρτόλο (31′ Ζουγκλής), Μιριτέλο (71′ Άλβαρες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς