20.8 C
Athens

Αποσύρθηκε από το Challenge Cup για λόγους ασφαλείας η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η περασμένη σεζόν βρήκε τη Μακάμπι να φτάνει ως τον τελικό του Challenge Cup όπου και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό τόσο στο Τελ Αβίβ όσο και στο ΣΕΦ.

Η φετινή χρονιά τη βρήκε ενισχυμένη και με διάθεση να φτάσει ξανά ψηλά στη διοργάνωση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί αφού η πρωταθλήτρια Ισραήλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη διοργάνωση.

Οι Ισραηλινοί επικαλούνται λόγους ασφαλείας που έχουν προκύψει εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης ωστόσο στην ανακοίνωσή τους αφήνουν αιχμές για τη στάση που κράτησε η αλβανική Τίρανα που ήταν η πρώτη αντίπαλός της στη διοργάνωση.

Οι Αλβανοί αρνήθηκαν να γίνει το ματς σε ουδέτερη χώρα ενώ η Μακάμπι τονίζει πως πρότεινε την Κύπρο αλλά η κυπριακή κυβέρνηση απάντησε αρνητικά στο αίτημα φιλοξενίας.

Από την πλευρά της η CEV ζήτησε η αναμέτρηση να γίνει στην πόλη Στρούμιτσα της Βόρειας Μακεδονίας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της περσινής φιναλίστ του Challenge Cup, που επικαλέστηκε δυσκολία στη μετακίνηση με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει τη φετινή διοργάνωση και να στρέφει την προσοχή της στις εγχώριες υποχρεώσεις που θα εκκινήσουν σε δύο εβδομάδες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς