27.7 C
Athens

Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-4: Ο Κέιν έκρινε το πρώτο του Klassiker με χατ-τρικ και έγραψε ιστορία

Ο Χάρι Κέιν έκανε ασύλληπτα πράγματα στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ και κατέγραψε ιστορική επίδοση στην τεσσάρα της Μπάγερν στη Βεστφαλία

Με τον Χάρι Κέιν να πετυχαίνει χατ-τρικ στο πρώτο του Klassiker, η Μπάγερν πέρασε εύκολα με 0-4 από την έδρα της Ντόρτμουντ και έδειξε πως το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά.

Οι Βαυαροί δεν δυσκολεύτηκαν για ακόμη μια χρονιά να είναι οι νικητές στο Klassiker και διεύρυναν το αήττητο σερί που τρέχουν κόντρα στην Ντόρτμουντ. Η τελευταία ήττα της Μπάγερν στα ματς των δύο ομάδων παραμένει αυτή στις 3 Αυγούστου του 2019 για το Σούπερ Καπ Γερμανίας. Από τότε η Μπάγερν μετράει (μαζί με το σημερινό παιχνίδι) 11 ματς αήττητη, έχοντας κερδίσει τα 10 από αυτά! Αν θέλει κανείς μάλιστα να ψάξει την τελευταία ήττα από την Ντόρτμουντ για το πρωτάθλημα, τρέχει ακόμη πιο πίσω και συγκεκριμένα στον Νοέμβριο του 2018.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Τούχελ έφτασε τους 26 βαθμούς και παρέμεινε δύο πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ οι Βεστφαλοί έμειναν κολλημένοι στους 21 και έχασαν έδαφος από την κορυφή.

Το κλίμα ήταν εορταστικό στο γήπεδο της Ντόρτμουντ αφού πριν την έναρξη του αγώνα ο αρχηγός Μάρκο Ρόις βραβεύτηκε για τις 400 συμμετοχές του με τη φανέλα της ομάδας.


Αυτό φρόντισαν να το χαλάσουν γρήγορα οι Σανέ και Κέιν, με τον πρώτο να μοιράζει δύο ασίστ σε 9 λεπτά για να φτάσει τις τέσσερις στη σεζόν. Τις ασίστ του έκαναν γκολ αρχικά ο Ουπαμεκανό με κεφαλιά στο 4′ και ο Χάρι Κέιν στο 9′ τελειώνοντας από κοντά τη φάση.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ποτέ σοβαρά πλην το πλασέ του Μάλεν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και το γυριστό σουτ του Ρόις στο 57′ για το οποίο είχε απάντηση ο Νόιερ.

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Τούχελ έβρισκε παραπάνω χώρους στο γήπεδο και έφτανε από τη δική της πλευρά σε μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσει το ματς. Τελικά αυτό έγινε με δύο ακόμη γκολ του Κέιν που έκανε χατ-τρικ στο πρώτο του ντέρμπι κόντρα στην Ντόρτμουντ με τη φανέλα της Μπάγερν και έφτασε τα 15 γκολ στην Bundesliga.

Με αυτές του τις επιδόσεις έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Bundesliga που πέτυχε τουλάχιστον 14 γκολ στα πρώτα του 10 παιχνίδια.

Στο 72′ τελείωσε τη φάση μετά από γύρισμα του Κομάν, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κόμπελ και πλάσαρε σωστά για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 0-4.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Βολφ (46′ Ζίλε), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ρίερσον, Εζτζάν (57′ Νμέτσα), Ζάμπιτσερ, Μάλεν (57′ Αντεγέμι), Ρόις, Μπραντ (66′ Μουκοκό), Φίλκρουγκ (79′ Αλέ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μαζραουί, Ουπαμεκανό (60′ Πάβλοβιτς), Κιμ, Ντέιβις, Λάιμερ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μουσιάλα (89′ Τσούπο Μότινγκ), Σανέ (89′ Μίλερ), Κέιν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 3/11

Ντάρμσταντ – Μπόχουμ 1-2 (43′ Νίρνμπεργκερ / 25′, 54′ Ασάνο)

Σάββατο 4/11

Κολωνία – Άουγκσμπουργκ 1-1 (16′ Μάινα / 25′ Τιτς)

Φράιμπουργκ – Γκλάντμπαχ 3-3 (7′ Χέλερ, 70′ Βάισχαουπτ, 90+6′ πεν. Γκρίφο / 25′ Σιμπατσέ, 29′ Πλεά, 39′ πεν. Βάιγκλ)

Χοφενχάιμ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-3 (56′ Σταχ, 58′ Βέχορστ / 9′ Βιρτς, 45+1′, 70′ Γκριμάλντο)

Μάιντς – Λειψία 2-0 (76′ Σουνγκ, 80′ Μπαρέιρο)

Ουνιόν Βερολίνου – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-3 (2′, 14′ Μάρμους, 82′ Φέρι)

Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 0-4 (2′ Ουπαμεκανό, 9′, 72′, 90+3′ Κέιν)

Κυριακή 5/11

Βόλφσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης (16:30)

Χάιντενχαϊμ – Στουτγκάρδη (18:30)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς