19.9 C
Athens

Ντιμιτρόφ – Τσιτσιπάς 2-1: Λύγισε μετά από συγκλονιστική μάχη και έμεινε εκτός τελικού ο Στέφανος

Η τρελή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο 6) στο Paris Masters ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά, αφού μετά από μια απίστευτη μάχη ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο 17) κατάφερε να τον λυγίσει με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 7-6) και να πανηγυρίσει αυτός την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Οι δύο τενίστες πρόσφεραν ένα συγκλονιστικό ματς, γεμάτο συγκινήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή όπου κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τον νικητή. Το πρώτο σετ του αγώνα ήταν και το μοναδικό που ένας από τους δύο τενίστες έδειχνε ένα σκαλί πιο πάνω και αυτός ήταν ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που μπόρεσε να βρει το μπρέικ και να κλείσει το σετ με 6-3 για το 1-0.

Από εκεί και πέρα δεν έγινε κανένα άλλο μπρέικ στο παιχνίδι, με τους Τσιτσιπά και Ντιμιτρόφ να παίζουν στα όρια τους και να κρατάνε εύκολα ή δύσκολα το σερβίς του. Κάπως έτσι οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο 6-6 και το τάι μπρέικ, από το οποίο θα κρινόταν το μέλλον της αναμέτρησης.

Εκεί ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κυριαρχήσει και το κατέκτησε εύκολα με το εντυπωσιακό 7-1 για να κλείσει έτσι το σετ με 6-7 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Βούλγαρος όμως τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα στο επόμενο τάι μπρέικ που κλήθηκαν να δώσουν οι δυο τους και θα έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης. Με τα γκέιμ στο 6-6 οι δύο παίκτες μπήκαν στην έξτρα διαδικασία και ο Ντιμιτρόφ… ντύθηκε Τσιτσιπάς και προηγήθηκε γρήγορα γρήγορα με 5-0.

Ο Στέφανος προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι ο Βούλγαρος έκλεισε το τάι μπρέικ με 7-3 για να πάρει το σετ, το ματς και μαζί τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Paris Masters.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς