22.6 C
Athens

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αποχώρησε από την Ντιναμό Κιέβου και είπε οριστικό αντίο στο ποδόσφαιρο

Τίτλους τέλους σε μια σπουδαία προπονητική καριέρα έβαλε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου το βράδυ της Παρασκευής (3/11) μετά την ήττα της Ντιναμό Κιέβου από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-1).

Ο πολύπειρος Ρουμάνος προπονητής ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον πάγκο της Ντιναμό και ευχαρίστησε συνολικά την Ουκρανία και το ποδόσφαιρο της χώρας για όσα του έδωσαν για 15 χρόνια.

Ο 78χρονος πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου κάθισε στον πάγκο της Ντιναμό Κιέβου τα τελευταία τρία πολύ δύσκολα χρόνια ενώ για άλλα 12 χρόνια (2004-2016) ήταν προπονητής της Σαχτάρ κατακτώντας συνολικά 25 τίτλους με αμφότερους τους συλλόγους.

«Σήμερα δεν θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι. Θέλω να πω ότι αφιέρωσα 15 χρόνια στο ουκρανικό ποδόσφαιρο. Αποχαιρέτησα τους παίκτες μου και τους παίκτες της Σαχτάρ. Σας ευχαριστώ όλους και ελπίζω να άφησα ένα στίγμα μου στο ουκρανικό ποδόσφαιρο. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο της Σαχτάρ και της Ντιναμό. Θα ήθελα να πω αντίο με διαφορετικό τρόπο αλλά όλα φτάνουν σε ένα τέλος.

Κάθε παιχνίδι γινόταν όλο και πιο δύσκολο για μένα: ο πόλεμος, η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες, η σιγή πριν τα παιχνίδια. Γίνεσαι πιο συναισθηματικός όσο περνούν τα χρόνια.

Ευχαριστώ ουκρανικό ποδόσφαιρο, ευχαριστώ για αυτά τα υπέροχα 15 χρόνια. Εύχομαι ειρήνη, υγεία και ευτυχισμένο μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς