24 C
Athens

LEN Euro Cup: Ο Απόλλων λύγισε από την κάτοχο Βάσας, τεράστια νίκη του Πανιωνίου στα πέναλτι κόντρα στην Τριέστε

Την τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες στον Β’ Όμιλο του Euro Cup γνώρισε ο Απόλλων Σμύρνης, αυτή τη φορά με 10-8 από την ουγγρική Βάσας, στο Σεράφειο κολυμβητήριο και η υπόθεση – πρόκριση στην επόμενη φάση δυσκόλεψε πολύ.

Η ελληνική ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ από το 1ο οκτάλεπτο του αγώνα και ενώ ισοφάρισε με 7-7 λίγο πριν το τέλος του 3ου οκτάλεπτου, δεν κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ. Έτσι η ουγγρική ομάδα ξέφυγε και πάλι με 2 γκολ φτάνοντας στη νίκη.

Ο Απόλλων Σμύρνης μένει τελευταίος στην βαθμολογία με 0 βαθμούς ενώ χρειάζεται μια υπερπροσπάθεια για να περάσει στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τεράστιο πάθος και ψυχή επέδειξαν οι παίκτες του Πανιωνίου απέναντι στην ιταλική Τριέστε, στον μεταξύ τους αγώνα για την 3η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Euro Cup, στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και πήραν τελικά τη σημαντική νίκη στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, με συνολικό σκορ 26-25 (κανονικός αγώνας 16-16).

Η ομάδα του Κώστα Δήμου πήρε έτσι 2 πολύτιμους βαθμούς που τον φέρνουν πιο κοντά στον στόχο της ο οποίος είναι η πρόκριση του στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται 3οι στην βαθμολογία του ομίλου στους 5 βαθμούς.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 6-5, 3-4, 3-2, 4-5, πέν. 10-9.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 5, Μπουζαλάς 1, Γκιουβέτσης 2, Παπάκος, Γραμματικός, Καλαϊτζής 2 , Μοσκόφ 4, Μουρίκης, Γούνας 7, Ουκρόπινα 4, Καπετανάκης 1, Γαλανίδης.

ΤΡΙΕΣΤΕ (Ντανιέλε Μπετίνι): Ολίβα, Πόντγκορνικ, Πετρόνιο 2, Μπουλιούμπασιτς 2, Βρίλιτς, Βαλεντίνο 1, Ντάσιτς 6, Μετσαρόμπα 4, Ράτσι 4, Μαρτζιάλι, Μπίνι 3, Μλάσοντοσικ 3, Καρούζο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς