17.8 C
Athens

Άγιαξ – Φόλενταμ 2-0: Ιδανικό ντεμπούτο για Φαν’τ Σιπ, πρώτο γκολ για Άκπομ και νίκη μετά από 10 σερί σφαλιάρες

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ φόρεσε το κοστούμι του προπονητή (ανέλαβε ως το τέλος της σεζόν), κάθισε στον πάγκο του Άγιαξ και στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι πανηγύρισε τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Φόλενταμ για να σπάσει το αρνητικό σερί των 10 αγώνων χωρίς θετικό αποτέλεσμα σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, ο Αίαντας πήρε μόλις δεύτερο τρίποντο μετά την πρεμιέρα της Eredivisie όταν είχε κερδίσει στην έδρα του.

Στην εξ αναβολής αναμέτρηση, ο αντίπαλος της ΑΕΚ πέρασε ένα ημίχρονο όπου είχε καταιγισμό ευκαιριών και κατοχή της μπάλας σε συντριπτικό ποσοστό αλλά όχι το γκολ που ήρθε τελικά στο 57ο λεπτό όταν ο Μπρόμπι τροφοδότησε κάθετα τον Μπερχβάιν κι αυτός με κεραυνό άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούσαν, εν αντιθέσει με τον Άγιαξ που έψαξε δεύτερο γκολ και το βρήκε στο 89′ με τον Τσούμπα Άκπομ να σκοράρει για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα και να ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Με αυτή τη νίκη ο Άγιαξ έφτασε τους 8 βαθμούς κι ανέβηκε στη 15η θέση (εκτός επικίνδυνης ζώνης) ενώ σε έναν μήνα θα του πιστωθεί κι ένα τρίποντο από το ματς με τη Βααλβάικ το οποίο κέρδιζε με 1-3 αλλά διεκόπη στις καθυστερήσεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό του βασικού της τερματοφύλακα.

ΑΓΙΑΞ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Ραμάι, Χάι, Σούταλο, Χάτο, Μάρτχα (65′ Σαλάχ-Εντίν), Τέιλορ (79′ Φος), Φαν ντεν Μπόμεν, Μπερχβάιν, Χλίνσον (86′ Γκοτς), Μπεργκχάους, Μπρόμπι (79′ Άκπομ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς