19 C
Athens

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 2-0: Στους «8» του Paris Masters και πρόκριση στο ATP Finals για 5η σερί χρονιά

Εντυπωσιακή πρόκριση στους «8» του Paris Masters 1000 εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 6) με σπουδαία νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (νούμερο 9) με 2-0 σετ (7-6, 6-4).

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε και ένα ακόμα εισιτήριο μετά από αυτή τη νίκη καθώς προκρίθηκε και στο ATP Finals 1000 που θα διεξαχθεί στο Τορίνο και θα δώσει το «παρών» για 5η σερί χρονιά.

Στα προημιτελικά στο Παρίσι ο Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Χατσάνοφ (νούμερο 15) που νωρίτερα εξασφάλισε κι εκείνος τη δική του πρόκριση.

Η καλή παράδοση του Έλληνα πρωταθλητή απέναντι στον Ζβέρεφ συνεχίστηκε και στην πρώτη φετινή τους συνάντηση όπου ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε τη νίκη. Το ξεκίνημα στο πρώτο σετ ήταν δυναμικό καθώς προηγήθηκε με 5-2, με τον αντίπαλό του να ισοφαρίζει και να πηγαίνει στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Στέφανος με 6-2 έκανε το 1-0.

 

Στο δεύτερο, ο Τσιτσιπάς ήταν ακόμα καλύτερος και έκανε το μπρέικ αμέσως για να προηγηθεί και να κρατήσει το σέρβις του.

Έφτασε σε ματς μπολ με… παραλίγο δεύτερο μπρέικ, αλλά ο Ζβέρεφ μείωσε προσωρινά σε 5-4, ωστόσο το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης στο σέρβις του έκανε το 40-30 και με άσο έκλεισε το ματς και σφράγισε την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς