18.2 C
Athens

Αδιανόητο: Η 15η της 3ης κατηγορίας Σααρμπρίκεν απέκλεισε την Μπάγερν στο Κύπελλο με γκολ στο 96′!

Ακριβώς 23 χρόνια μετά, η Μπάγερν αποκλείστηκε ξανά από ομάδα 3ης (και κάτω) κατηγορίας και μάλιστα με ανατροπή στο 96ο λεπτό

Κι όμως, στο Κύπελλο Γερμανίας τα θαύματα δεν σταματούν ποτέ! Ένα τέτοιο ζήσαμε το βράδυ της Τετάρτης (1/11), με την… άσημη Σααρμπρίκεν (15η στην 3η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου) να επικρατεί με 2-1 της Μπάγερν και να την πετά εκτός συνέχειας για να πανηγυρίσει εκείνη τη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας της στη φάση των «16»!

Τελευταία φορά που οι Βαυαροί υπέπεσαν σε τέτοιο κάζο ήταν πριν από ακριβώς 23 χρόνια (!) από το Μαγδεμβούργο της 4ης κατηγορίας!

Ο Τόμας Τούχελ παρέταξε μια ομάδα που αισθανόταν ότι κάνει… αγγαρεία και η Σααρμπρίκεν το πίστεψε παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Μίλερ στο 16′. Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αμύνθηκε υποδειγματικά και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο.

Όλα έδειχναν παράταση παρά την είσοδο των Μουσιάλα, Γκνάμπρι και Κομάν, με τους γηπεδούχους στη μοναδική τους τελική στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων να βρίσκουν το χρυσό γκολ: ο Τσιβέχα γύρισε από τα δεξιά για τον Γκάους που έπιασε δυνατό σουτ και νίκησε τον Νόιερ για να δημιουργήσει έκρηξη πανηγυρισμών στο Λούντβιγκσπαρκ Στάντιον!

Η 12η στη 2η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου Πάντερμπορν πέρασε αέρα από την έδρα της Φράιμπουργκ (1-3).

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού βυθίζεται σε αγωνιστική εσωστρέφεια και συνεχίζει να είναι ασταθής και έμεινε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου δεχόμενη ως το 56′ τρία γκολ στις αντεπιθέσεις ενώ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο πέρα από το να μειώσει με τον Εγκεστάιν.

Η πρωτοπόρος της Bundesliga Λεβερκούζεν πέρασε με 2-5 από την έδρα της Σαντχάουζεν και πέρασε στους «16», ενώ η Ντόρτμουντ έκανε το καθήκον της με 1-0 απέναντι στη Χόφενχαϊμ για να βρεθεί στην επόμενη φάση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς