19.7 C
Athens

Γιουγκ – Ολυμπιακός 5-15: Σαρωτικός στο Ντουμπρόβνικ, δεν χάνεται η πρόκριση στην 8άδα (vid)

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ισοπέδωσαν τους Κροάτες στο «αφιλόξενο» Ντουμπρόβνικ και ετοιμάζονται για την προημιτελική φάση του LEN Champions League

Ο Ολυμπιακός έκανε θραύση στο Ντουμπρόβνικ και δεν χάνει την πρόκριση στους «8» του LEN Champions League! Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν ήταν σαρωτική σε μια έδρα που δεν είχε καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια απέναντι στη Γιουγκ (5-15) και απομένει το τυπικό (μαθηματικό) κομμάτι για την πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

 

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους τις αναμετρήσεις με την ουραγό Ντιναμό Τιφλίδας και την πρωτοπόρο Προ Ρέκο στο Παπαστράτειο και διεκδικούν ακόμα και την κορυφή του ομίλου τους.

 

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς με τέσσερα γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, με τον Μάρκο Μπίγιατς να είναι εξαιρετικός με 11 επεμβάσεις σε 16 σουτ (έπιασε και πέναλτι)!

Οι Ερυθρόλευκοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους μέσα από την τρομερή άμυνα που έπαιξαν, την αποφασιστικότητα και τη σοβαρότητα που είχαν και στις δύο πλευρές, ενώ αξιοποίησαν με αποτελεσματικότητα τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στον παίκτη παραπάνω.

Έτσι, οι νταμπλούχοι Ελλάδας κράτησαν χωρίς γκολ τη Γιουγκ για 14′ (!) και οι Κροάτες έριξαν λευκή πετσέτα στην τέταρτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό σε ρυθμούς προπόνησης να τρέχει επιμέρους 1-6 για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη δεύτερη νίκη επί της ομάδας του Ντουμπρόβνικ.

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-15

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 0-2, 2-4, 1-6

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ): Πόπαντιτς, Πρκότσα, Πάβλιτς, Λάζιτς 1, Γιόκοβιτς 1, Βουκόγιεβιτς 1, Μοτσάρα, Καμπάνας Πεγκάδο, Κρίζιτς 1, Μπούριτς 1, Γκργκούγεβιτς, Ζούβελα, Γιούρισιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 1, Γκίλλας, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς