18.7 C
Athens

Α1 Γυναικών: Επίσημη η αποχώρηση των Χανίων από το πρωτάθλημα

H EOK εξέδωσε ανακοίνωση και πλέον η αποχώρηση των Χανίων από το πρωτάθλημα είναι επίσημη. Με 11 ομάδες συνεχίζεται η Α1 Γυναικών.

Τα Χανιά είχαν ενημερώσει με ανακοίνωση τους πως πρόκειται να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα και η ΕΟΚ ουσιαστικά έδωσε επίσημη μορφή στην αποχώρηση.

Πλέον το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 11 ομάδες, με τα αποτελέσματα της κρητικής ομάδας να αφαιρούνται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Το σωματείο Ο.Α. Χανίων, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 329/31-10-2023 συνεδρίαση του Δ.Σ. του, αποφάσισε την αποχώρηση του από το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. Β δ του Πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ. σωματείο που αποχωρεί κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του εκάστοτε Πρωταθλήματος ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε, δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου αυτής και αποκλείεται από την συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2024 – 2025) θα εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο παραπάνω άρθρο του Πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ.».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς