19.7 C
Athens

Ριμπάκινα – Σάκκαρη 2-1: Λύγισε μετά από σκληρή μάχη και έμεινε εκτός ημιτελικών η Μαρία

Η Ελληνίδα τενίστρια τα έδωσε όλα σε έναν αγώνα που κράτησε περίπου 2,5 ώρες, όμως έπεσε μαχόμενη και έμεινε εκτός από τα ημιτελικά στα WTA Finals

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο9) τα έδωσε όλα κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα (Νο4 σε μια μάχη που κράτησε περίπου 2,5 ώρες, όμως δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ (6-0, 6-7, 7-6) που την αφήνει εκτός ημιτελικών στα WTA Finals.

H ήττα αυτή έβαλε τέλος στις ελπίδες της Ελληνίδας τενίστριας να διεκδικήσει το εισιτήριο πρόκρισης στην τετράδα, ενώ από την άλλη η Ριμπάκινα θα παλέψει για το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου κόντρα στη Σαμπαλένκα.

Η Σάκκαρη δεν μπήκε ποτέ στο court στο πρώτο σετ, έκανε αρκετά αβίαστα λάθη και κάπως έτσι η Τενίστρια από το Καζακστάν έκλεισε εύκολα με 6-0 το σετ για το 1-0.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ουσιαστικά από το δεύτερο σετ και μετά, όπου έγινε πραγματική μάχη. Η Μαρία Σάκκαρη έπαιζε για την επιβίωση της στο δεύτερο και κατάφερε να πάρει το σετ στο τάι μπρέικ για το 1-1.

Στο τελευταίο σετ η Ριμπάκινα προηγήθηκε 4-2 με μπρέικ, όμως η Μαρία προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή και επέστρεψε. Όμως στο τάι μπρέικ δεν τα κατάφερε, λύγισε και έτσι έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει στη διοργάνωση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς