18.6 C
Athens

Χρυσή Μπάλα: Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Μέσι, το νέο κλειστό κλαμπ παικτών που μπήκε

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για 8η φορά στην καριέρα του τη Χρυσή Μπάλα και συνεχίζει να γράφει ιστορία αφού μπήκε σε ένα ακόμα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών.

Συγκίνησε ο Μέσι: «Ήταν τα γενέθλια του Μαραντόνα, όπου και αν είσαι αυτό είναι για εσένα»

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις της Χρυσής Μπάλας και απλά διεύρυνε τη διαφορά του από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ακολουθεί με πέντε.

Όμως το φετινό βραβείο είχε κάτι το ξεχωριστό και τον έβαλε σε ένα άλλο κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών που μέχρι και χθες αποτελούταν από έξι ποδοσφαιριστές. Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο έβδομος παίκτης που κατάφερε να κατακτήσει την ίδια χρονιά τη Χρυσή Μπάλα και το Παγκόσμιο κύπελλο με την εθνική του ομάδα.

Είχαν προηγηθεί οι σπουδαίοι Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (1966), Πάολο Ρόσι (1982), Λόταρ Ματέους (1990), Ζινεντίν Ζιντάν (1998), Ρονάλντο Ναζάριο (2002) και Φάμπιο Καναβάρο (2006).

Η μεγάλη του επιτυχία με την εθνική Αργεντινής ήταν και το «εισιτήριο» για τον Λιονέλ Μέσι να πάρει στα χέρια του την 8η Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του και τον έβαλε παράλληλα σε ένα ακόμα κλειστό κλαμπ σπουδαίων ποδοσφαιριστών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς