20.9 C
Athens

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2: Παρέλαση στο Ηράκλειο με μαγεία Γιόβετιτς και εκτελεστή Ποντένσε (vid)

Τέσσερις μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Γουέστ Χαμ ο Ολυμπιακός ήταν ξανά εξαιρετικός, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα ότι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος

Απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του και χωρίς να τον επηρεάζουν τα όσα γίνονται εκτός γηπέδου και καταλαβαίνει όλος ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός στην Κρήτη απέναντι στον πληρέστατο ΟΦΗ και πήρε τεράστιο «διπλό» (0-2) με απίθανο Γιόβετιτς στο ντεμπούτο του σε βασικό σχήμα και με τον Ντανιέλ Ποντένσε να συνεχίζει να σκοράρει ασταμάτητα!

 

Κόντρα σε μια αήττητη (στην έδρα της) ομάδα που έχει λυγίσει Άρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητά του με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και χωρίς να απειληθεί. Σε όλα αυτά αξίζει να προστεθεί το γεγονός πως απουσίαζαν οι δύο κορυφαίοι – κόντρα στη Γουέστ Χαμ – Ροντινέι και Φορτούνης!

Λίγα 24ωρα μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο, οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν την τεράστια ποιότητά τους και παρουσίασαν εκπληκτικό σχέδιο στο χορτάρι που έσβησε πλήρως τους Κρητικούς (μια τελική χωρίς τύχη στο πρώτο μέρος).

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν από πολύ νωρίς με το γρήγορο γκολ του Ποντένσε στο 10′ με υπέροχο τελείωμα μετά την υπέροχη μπαλιά του Μασούρα και την καταπληκτική ανάπτυξη που ξεκίνησε από την κάθετη του Καμαρά στον Κίνι και το γύρισμα του Ισπανού για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό.

 

Ο Γιόβετιτς είχε εξαιρετική παρουσία, με διαγώνιο σουτ απείλησε για το 0-2 ενώ και ο Μασούρας είχε τη δική του στιγμή που δεν αξιοποίησε. Το 0-1 έμοιαζε εύθραυστο, αλλά με τη συμπαγή εικόνα του ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σολμπάκεν και Μασούρας προειδοποίησαν τον Μπάουμαν, μέχρι να εμφανιστεί ο Ποντένσε ξανά από μαγική ενέργεια του Γιόβετιτς για το 0-2 στο 54′.

 

Θα μπορούσε να βρει και τρίτο γκολ ο Ολυμπιακός που έβγαινε καλά στους ανοιχτούς χώρους και δημιούργησε κι άλλες φάσεις με τον Μασούρα να είναι παρόντας στις περισσότερες ενώ στο 64′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπάουμαν.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε αλλαγές διαχείρισης και η βραδιά τον βρήκε απολύτως ικανοποιημένο αφού ο Πασχαλάκης ήταν θεατής και όλοι παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα με τον Πορόσο επίσης να κλέβει τις εντυπώσεις για δεύτερο σερί (πολύ δύσκολο) παιχνίδι.

ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Σκόρερ: 10′, 54′ Ποντένσε

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Γκλάζερ / Καμαρά, Πορόσο, Ρέτσος

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ, Τοράρινσον, Λάρσον (79′ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (67′ Τοράλ), Μπάκιτς (25′ Φελίπε), Ντίκο (67′ Ριέρα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά (83′ Καρβάλιο), Ποντένσε (83′ Σκάρπα), Σολμπάκεν (65′ Μπιέλ), Μασούρας (76′ Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65′ Ελ Κααμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς