16.7 C
Athens

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Η Ένωση άνοιξε τα ασπρόμαυρα δώρα και πλησίασε στην κορυφή (vid)

Οι Κιτρινόμαυροι κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση την ομάδα - φάντασμα του Λουτσέσκου, που ήταν σαν να μην κατέβηκε ποτέ στην OPAP Arena, όπου πλέον μέτρα τρεις ήττες με 8-0 τέρματα παθητικό

Από τα εγκαίνια της OPAP Arena και μετά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έχασε το αήττητο σερί που έχτισε τα τελευταία χρόνια κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά καταφέρνει να χάνει από τη… Δικελίας, έχοντας απολογισμό 8-0 τέρματα εις βάρος του σε τρεις σερί ήττες.

 

Η σημερινή με σκορ 2-0 για την 9η αγωνιστική της Super League ήρθε, μάλιστα, μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την πρώτη του τελική στο 68′ και ουσιαστικά δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο κάνοντας δώρο και τα δύο γκολ στην ΑΕΚ με παιδικά λάθη στην άμυνα.

 

Μία έμπνευση του Μάνταλου και η κεφαλιά του αμαρκάριστου Πινέδα μέσα από την περιοχή κι ένα υπέροχο τελείωμα από τον φορμαρισμένο Ελίασον ήταν υπεραρκετά για την ομάδα του Αλμέιδα ώστε να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη κόντρα στους Θεσσαλονικείς και να πλησιάσει στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τον οποίο είχε κερδίσει (1-2) στη Λεωφόρο.

 

Κάθε πέρυσι και τα… ίδια στο ντέρμπι Δικεφάλων. Όπως και πέρυσι τέτοιο καιρό, έτσι και φέτος η ΑΕΚ έστησε πάρτι κόντρα στον ΠΑΟΚ και σε ρυθμούς φιλικού τον υπέταξε με σκόρερ τους Πινέδα και Ελίασον.

 

Δίχως καν να πατήσει το πόδι στο γκάζι, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να κάμψει τη μηδαμινή αντίσταση των Θεσσαλονικέων, που λογικά έμειναν στο Αμπερντίν και τη μεγάλη ανατροπή για τον όμιλο του Conference League.

Η Ένωση σε μια βραδιά που όλα της πήγαν όπως τα σχεδίασε, κατάφερε να έχει διαιτητικά παράπονα από τον πιο elite των elite, Φέλιξ Μπριχ, ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ελίασον στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Γερμανός σε γενικές γραμμές ήταν αλάνθαστος, άφησε το ματς να τρέξει και έβγαλε λίγες κάρτες, αν αναλογιστεί κανείς τα πολλά νεύρα από παίκτες και των δύο ομάδων προς το τέλος.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ

Προβάδισμα στο σκορ πήρε στο 17ο λεπτό του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ.

Ο Κοτάρσκι προσπάθησε να γεμίσει αλλά η μπαλιά του δεν ήταν καλή και οι παίκτες της Ένωσης πήραν την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο, αυτός βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Πινέδα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μεξικανός σκόραρε με το κεφάλι για το 1-0.

Μετά το λάθος του Ντομινίκ Κοτάρσκι, ήρθε αυτό του Τροστ Εκόνγκ για το 2-0 της ΑΕΚ στο 55′.

Έπειτα από εντελώς λάθος εκτίμηση του αμυντικού του ΠΑΟΚ ο Σιμάνσκι κέρδισε την μπάλα, συνδυάστηκε με τον Πόνσε και στη συνέχεια βρήκε με σέντρα τον Ελίασον, που με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

Γήπεδο: OPAP Arena

Σκόρερ: Πινέδα, Ελίασον

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (83′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (64′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82′ Άμραμπατ), Μάνταλος (64′ Τσούμπερ), Πόνσε (83′ Πισάρο).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (60′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (60′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75′ Μπράντον Τόμας).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ

VAR: Γκούντερ Περλ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς