22.6 C
Athens

GP Μεξικού: Ξεπέρασε τον εαυτό του και έγραψε ξανά ιστορία ο Φερστάπεν

Το Γκραν Πρι στο Μεξικό είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, κόκκινη σημαία και… παρέλαση του Μαξ Φερστάπεν για ακόμη μία φορά.

Ο Ολλανδός ξεπέρασε τον εαυτό του και έγραψε ιστορία! Κι αυτό γιατί έφτασε τις 16 νίκες σε μία σεζόν, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Ένα ρεκόρ που είχε ο ίδιος από την περσινή σεζόν με 15, ενώ πιο τον ακολουθούν οι Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ με 13 νίκες αμφότεροι.


Η Ferrari ξεκινούσε από το 1-2 (Λεκλέρ, Σάινθ) ωστόσο τα έκανε ξανά μαντάρα. Ο Μαξ Φερστάπεν κατάπιε τους Σάινθ και Λεκλέρ και το ίδιο θα έκανε και ο Σέρχιο Πέρες που ξεκινούσε από την 5η θέση αν δεν χτυπούσε με τον Μονεγάσκο της Ferrari.

Η σύγκρουση αυτή οδήγησε τον Μεξικανό σε γρήγορο και άδοξο τέλος στο Γκραν Πρι της πατρίδας του, καθώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα.

Μετά τα πρώτα πιτ στοπ ο Χάμιλτον βρέθηκε μπροστά από το Σάινθ, ενώ ο Λεκλέρ τράβηξε πιο πολύ τη γόμα του και έμεινε στη 2η θέση.

Στον 33ο γύρο ο Μάγκνουσεν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και έπεσε πάνω στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία.


Αυτό έδωσε ένα νέο ενδιαφέρον ενόψει της νέας εκκίνησης αλλά όχι για την πρώτη θέση, αφού ο Φερστάπεν στην επανεκκίνηση δεν είχε κανένα πρόβλημα να χαθεί και πάλι στον ορίζοντα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη Ferrari-Mercedes, που ανταγωνίζονται για τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές.

Χάμιλτον και Ράσελ έβαλαν τα μεσαία ελαστικά και ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική από Λεκλέρ και Σάινθ. Στη μία μάχη βγήκε κερδισμένη η Mercedes με τον Χάμιλτον να περνάει τον Λεκλέρ για τη 2η θέση, ενώ στην άλλη ο Σάινθ κράτησε εύκολα την 4η θέση από τον Ράσελ.

Μάλιστα ο Ράσελ είδε στους τελευταίους γύρους πίσω του τον Νόρις που έκανε απίστευτο αγώνα και βρέθηκε από τη 17η θέση στην 6η. Τελικά εκτέλεσε με επιτυχία και την τελευταία αποστολή του, προσπέρασε τον Ράσελ και τερμάτισε στην 5η θέση.

Έβδομος ο εξαιρετικός Ντάνιελ Ρικιάρντο που πήρε τους πρώτους του βαθμούς μετά την επιστροφή του στη Formula 1. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Πιάστρι (8ος), Άλμπον (9ος) και Οκόν (10ος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς