17.7 C
Athens

Αϊντχόφεν – Άγιαξ 5-2: Ισοπέδωσε τον ουραγό και αντίπαλο της ΑΕΚ που δεν βρίσκει γιατρειά

Η PSV διέσυρε τον ουραγό Αίαντα που υπέστη για πρώτη φορά στην ιστορία του 5η σερί ήττα στην Eredivisie - Κατάρρευση για τον αντίπαλο της ΑΕΚ παρά το υπέρ του 1-2 στα πρώτα 45' του ντέρμπι

Μόλις 45′ άντεξε ο Άγιαξ στο ντέρμπι με την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν που συμπλήρωσε 26 ματς αήττητη στην Eredivisie και συνέτριψε τον αντίπαλό της με το εντυπωσιακό 5-2 για την 6η σερί νίκη.

Ο ουραγός της Eredivisie και αντίπαλος της ΑΕΚ που είχε ξανά προπονητή τον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ, Χέντβινχες Μαντούρο (μέχρι να ανακοινωθεί ο Τζον Φαν’τ Σιπ) διασύρθηκε και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας την ώρα που η PSV έφτασε τους 30 βαθμούς.

Για ένα ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικοί, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες μέχρι τελικά να προηγηθούν στο 10ο λεπτό με τον Φαν ντεν Μπόμεν.

Η απάντηση της PSV ήρθε από τον εκπληκτικό και MVP Ίρβινγκ Λοσάνο, ωστόσο στο 40′ σε εξαιρετική φάση στο τρανζίσιον ο Μπρόμπι με πλασέ νίκησε τον Μπενίτες για το 1-2 του πρώτου μέρους.

Ο Πέτερ Μπος έκανε δύο αλλαγές και με την είσοδο του Σαϊμπαρί και του Τιλ όλα τελείωσαν για τον Αίαντα. Η PSV βρήκε τρία γκολ μέσα σε 11′ (49′-60′) με τον Λοσάνο να πρωταγωνιστεί και να τελειώνει το ματς με… περιπετειώδη τρόπο στο 72′ έπειτα από κακή αντίδραση του Ραμάι.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Μπος): Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο, Μποσκάγλι, Ντεστ, Σχούτεν, Φίρμαν (46′ Σαϊμπαρί), Μπακαγιοκό (83′ Φέρτεσεν), Τίλμαν (46′ Τιλ), Λοσάνο (90′ Μπαμπαντί), Ντε Γιονγκ (83′ Πέπι)

ΑΓΙΑΞ (Μαντούρο): Ραμάι, Χάι, Σούταλο, Χάτο, Άβιλα (76′ Σαλάχ-Εντίν), Φαν ντεν Μπόμεν (76′ Φος), Τέιλορ, Μπεργκχάους (64′ Γκοτς), Χλίνσον, Μπερχβάιν, Μπρόμπι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς