17.9 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 1-2: Υπόκλιση στο φαινόμενο Τζουντ Μπέλιγχαμ

Ο απίθανος Τζουντ Μπέλιγχαμ νίκησε μόνος του την Μπαρτσελόνα, ανατρέποντας με δυο δικά του γκολ το γρήγορο 1-0 του Γκουντογκάν για να δώσει στην κάκιστη Ρεάλ μια ανέλπιστη νίκη στο 92'!

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα όσα κάνει ο Τζουντ Μπέλιγχαμ στην πρώτη του σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Άγγλος γράφει διαρκώς ιστορία και πλέον κρίνει και τα μεγαλύτερα ντέρμπι με το… καλησπέρα ενώ έφτασε ήδη τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα και σχεδόν όλα έχουν κρίνει νίκες!

Ο 20χρονος με δύο γκολ ανέτρεψε την εις βάρος κατάσταση για την ομάδα του και η Βασίλισσα πήρε τεράστιο διπλό στο Μονζουΐκ απέναντι στην Μπαρτσελόνα (1-2) για να ανέβει στην κορυφή ξανά με 28 βαθμούς (τόσους έχει και η Τζιρόνα), με τους Μπλαουγκράνα να παραμένουν στους 24 και να κινδυνεύουν να πέσουν στην 4η θέση.

Για την Μπαρτσελόνα το ντέρμπι ξεκίνησε με γρήγορο γκολ, ιδανικό για να ανέβει ο ρυθμός από νωρίς. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Γκουντογκάν έκανε κάθετα την κίνηση, ο Τσουαμενί έκανε λάθος στη φάση και ο Γερμανός κέρδισε την κόντρα από τον Αλάμπα για να επιμείνει ο έμπειρος χαφ και να πλασάρε κάτω από τα πόδια τον Κέπα για το 1-0.

Οι Μαδριλένοι στο πρώτο μέρος δεν έδειξαν απολύτως τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, κινδύνευσαν με δεύτερο γκολ από το δοκάρι του Φερμίν (σε φάση που έκλεψε ο Γκάβι από τον Κρόος) ενώ η Μπαρτσελόνα παρότι είχε τον έλεγχο προσπαθούσε να διατηρηθεί συμπαγής.

Η Βασίλισσα ανέβηκε μόνο μετά το 65′ κι αφού πρώτα δέχθηκε κάποιες φάσεις στις οποίες χρειάστηκε ο Κέπα. Ο Μπέλιγχαμ με τρομερό σουτ ισοφάρισε στο 68′ σε μια φάση που φέρει ευθύνη ο Τερ Στέγκεν, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άγγλος πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής στο γύρισμα του Μόντριτς και με αρκετή δόση τύχης στη συγκεκριμένη φάση διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Την Μπαρτσελόνα δεν τη βοήθησαν καθόλου οι (καθυστερημένες) αλλαγές του Τσάβι, δεν πήρε πράγματα από τους φανερά ανέτοιμους Ραφίνια και Λεβαντόφσκι με τη Ρεάλ να παίρνει σπουδαίο τρίποντο και από ψυχολογικής άποψης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κανσέλο (77′ Γιαμάλ), Μπαλντέ, Αραούχο, Ινίγο Μαρτίνεθ, Κρίστενσεν, Γκάβι, Φερμίν (72′ Ρομέου), Φέλιξ (77′ Ραφίνια), Γκουντογκάν, Φεράν Τόρες (61′ Λεβαντόφσκι)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρίντιγκερ, Μεντί (52′ Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Μπέλινγχαμ, Κρόος (63′ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (63′ Χοσέλου), Βινίσιους (90+6′ Λούκας Βάθκεθ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 27/10

Τζιρόνα – Θέλτα 1-0 (90+1′ Ερέρα)

Σάββατο 28/10

Αλμερία – Λας Πάλμας 1-2 (73′ Ραμαζανί / 23′ Μουνίρ, 90+4′ Καμπά)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (6′ Γκουντογκάν / 68′, 90+2′ Μπέλιγχαμ)

Μαγιόρκα – Χετάφε (19:30)

Κάντιθ – Σεβίλλη (22:00)

Κυριακή 29/10

Μπέτις – Οσασούνα (15:00)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Σοσιεδάδ (17:15)

Μπιλμπάο – Βαλένθια (19:30)

Ατλέτικο – Αλαβές (22:00)

Δευτέρα 30/10

Γρανάδα – Βιγιαρεάλ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς