20.2 C
Athens

Αυτοπυροβολήθηκε ο δολοφόνος του Μέιν – 18 νεκροί ο τραγικός απολογισμός του μακελειού

Tο ανθρωποκυνηγητό στο Μέιν τερματίστηκε: ο 40χρονος Ρόμπερτ Καρντ, έφεδρος του στρατού, δράστης της χειρότερης σφαγής αυτής της χρονιάς και μιας από τις πλέον πολύνεκρες των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ με 18 θύματα, βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Παρασκευής αφού, κατά τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, αυτοπυροβολήθηκε.

«Είναι νεκρός. Η πολιτειακή αστυνομία του Μέιν εντόπισε το πτώμα», δήλωσε η κυβερνήτρια Τζάνετ Μιλς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημαίνοντας το πέρας 48 ωρών εντατικών ερευνών, άγχους και εγκλεισμού των κατοίκων τις πόλης Λιούιστον. Το πτώμα του βρέθηκε κοντά σε ποταμό στο Λίσμπον Φολς, περίπου είκοσι λεπτά από το Λιούιστον.

Το χρονικό του μακελειού

Το βράδυ της Τετάρτης, οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι, ο 40χρονος αυτός άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσα μπόουλινγκ στο Λιούιστον και, περίπου δέκα λεπτά αργότερα, σε εστιατόριο-μπαρ της πόλης 36.000 κατοίκων, σκοτώνοντας 18 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 13.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην αίθουσα μπόουλινγκ, άλλοι οκτώ στο εστιατόριο, ενώ τρεις τραυματίες υπέκυψαν σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν. Τα θύματα ήταν μεταξύ 14 και 76 ετών. Ανάμεσά τους πατέρας και γιος, 44 και 14 ετών, και ζευγάρι 73 και 76 ετών.

Ο Καρντ φέρεται να είχε ιστορικό ψυχικών παθήσεων και είχε εισαχθεί σε ψυχιατρείο για δυο εβδομάδες το καλοκαίρι, προτού πάρει εξιτήριο. Το πτώμα του εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση από κέντρο ανακύκλωσης στο οποίο εργαζόταν ως την πρόσφατη απόλυσή του.

Η σφαγή της Τετάρτης ήταν η χειρότερη στις ΗΠΑ έπειτα από αυτήν σε σχολείο της Ουβάλντε (Τέξας), όπου έφηβος δολοφόνησε 19 μικρά παιδιά και δυο δασκάλες τον Μάιο του 2022.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς