17.1 C
Athens

CEV Champions League: Η Γκαλάτι πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού, οι τρεις πιθανές έδρες του 2ου γύρου

Με τις δύο νίκες στο Βελιγράδι απέναντι σε Μπιγέλινα και Παρτιζάν, ο Ολυμπιακός όχι μόνο προκρίθηκε στον 2ο γύρο του CEV Champions League αλλά δημιούργησε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να φτάσει στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας τοποθετήθηκαν ήδη στον 6ο όμιλο και έμαθαν τον πρώτο τους αντίπαλο στην επόμενη φάση που είναι η Αρκάντα Γκαλάτι.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια Ρουμανίας δεν είναι άγνωστη, αφού στον πάγκο της έχει τον άλλοτε κόουτς του ΠΑΟΚ και νυν της εθνικής ομάδας της χώρας του Σέρτζιου Στάνκου και στο ρόστερ της βρίσκονται ο πρώην πασαδόρος Ορεστιάδας και Φοίνικα Σύρου Μαρίν Λέσκοφ και ο πρώην ακραίος του Ολυμπιακού, Ρόλαντ Γκέργκι.

Συνολικά έχει 9 ξένους στο ρόστερ της και αυτό από μόνο του την κάνει επικίνδυνη.

Το βράδυ της Κυριακής (29/10) οι Κυπελλούχοι Ευρώπης θα μάθουν τους άλλους δύο αντιπάλους τους αλλά και την έδρα που θα φιλοξενήσει τον 6ο προκριματικό όμιλο.

Οι πιθανότητες να φιλοξενηθεί όμιλος στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη είναι μηδαμινές καθώς η CEV θα χρίσει οικοδέσποινα την ομάδα από τη χώρα που έχει το υψηλότερο ράνκινγκ. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, η Ρουμανία είναι πάνω από την Ελλάδα άρα η Γκαλάτι αποτελεί φαβορί για να πάρει τον όμιλο.

Αν στον 3ο όμιλο η Σασταμάλα κατακτήσει την 1η θέση και μπει στον όμιλο του Ολυμπιακού τότε τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στη Φινλανδία ενώ αν στον 1ο η Μπουργκάς βγει 2η τότε ο 2ος γύρος θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία. Αν τίποτα από τα παραπάνω δύο δεν συμβεί, ο 2ος προκριματικός θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία.

Βάσει του προγραμματισμού της CEV, όλοι οι αγώνες θα οριστούν στο διάστημα 4-12 Νοεμβρίου ενώ η φάση των ομίλων θα ξεκινήσει μετά τις 20 του ίδιου μήνα.

Οι όμιλοι στον 2ο προκριματικό:

5ος όμιλος: Νικητής 1ου ομίλου – Γουάγουας (ΙΣΠ) – Παρτιζάν (ΣΕΡ) – 2ος στον 3ο όμιλο

6ος όμιλος: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛ) – Νικητής 3ου ομίλου – 2ος στον 1ο όμιλο – Γκαλάτι (ΡΟΥ)

  • Οι νικητές του 5ου και του 6ου αλλά και η καλύτερη 2η θα βρεθούν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1ος όμιλος: Ζάκσα – Ροζελάρε – Ζιράτ – Νικητής 6ου ομίλου 2ου προκριματικού

2ος όμιλος: Τρεντίνο – Ρεσόβια – Τουρ – Λιουμπλιάνα

3ος όμιλος: Μπερλίν – Πιατσέντσα – Χάλκμπανκ – Μπενφίκα

4ος όμιλος: Γιαστρέμπσκι – Λίνεμπουργκ – Μπουντεγιόβιτσε – Νικητής 5ου ομίλου 2ου προκριματικού

5ος όμιλος: Λούμπε – Νόλικο Μασέικ – Πράγα – Η 2η καλύτερη από 5ο ή 6ο όμιλο 2ου προκριματικού

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς